Yrityksen toimintahistoria

Aikoinaan Heimo Turunen perusti yhdessä pitkäaikaisen ystävänsä ja yrittäjäyhteistyökumppaninsa, Matti Juntusen kanssa Suomussalmelta Valkeisen Kiinteistö ja Kone Oy:n. Kun toimiala muuttui myöhemmin, yrityksen nimi muutettiin keväällä 1998 paremmin toimintaa kuvaavaksi VKK-Media Oy:ksi. Myöhemmin osakkaaksi tuli myös Heimo Turusen avopuoliso, Eila Lahtinen. Turunen ja Lahtinen omistavat yhdessä osake-enemmistön. Matti Juntunen on luopunut osakkeistaan, mutta toimii yhtiön kirjanpitäjänä.

VKK-Media Oy:n toimintana aloitettiin Palveluhakemistojen tekeminen yhteistyössä eri paikkakuntien lionsklubien, yrittäjäyhdistysten ja urheiluseurojen kanssa.

Ensimmäinen Palveluhakemisto tehtiin vuonna 1998 Hyrynsalmella, jonka jälkeen niitä on tehty eri paikkakunnalle 2-3 vuoden välein. Vuosituhannen vaihteessa suuri projekti oli Pohjois-Karjalassa, jossa toimitettiin Pohjois-Karjalan Yrittäjien 60-v juhlakirja, Kiteen Yrittäjien 50-v juhlakirja yhteistyössä paikallislehti Koti-Karjalan kanssa sekä toimitettiin huonekalutehdas Havukainen Oy:stä kirja. Tämän kaltaisia töitä on tehty sen jälkeen enemmän tai vähemmän.

Yhteistyössä yrittäjäyhdistysten kanssa tehtyjen lehtien tekemiset ovat lisääntyneet viime vuosina tasaista tahtia. Muita yhteistyökumppaneina ovat olleet lionsklubit, urheiluseurat, Rotaryklubi, Veteraanijärjestöt sekä eri yritykset. Lehtien ja kirjojen lisäksi tehdään ja on tehty myös muita painotuotteita (käyntikortteja, esitteitä, käsiohjelmia yms. Valokuvauspalvelujen kysyntä hautajais-, hää-, ym. tilauksiin tilaisuuksiin on kasvanut jatkuvasti. Lisäksi yritys toimii pienimuotoisesti eri verkostomarkkinoinneissa.

Kun Heimo Turunen ja Eila Lahtinen olivat alkuun yrityksen ainoita työntekijöitä, niin vuodesta 2006 alkaen palkattiin ensimmäinen työntekijä ja kesäkuussa 2007 oli neljä vierasta työntekijää. Toimittajanpalveluita, tekstinkäsittelyä, oikolukua yms. on alusta asti ostettu alihankintana.

Yrityksen toimitilat ovat Lahtisen ja Turusen kodin yhteydessä, jossa molemmilla on omat työhuoneet sekä myös työtilat työntekijöille.

Eila Lahtinen suunnittelee painotuotteiden ulkoasun, tekee kuvienkäsittelyn ja sivunvalmistuksen, hoitaa konttoritöitä ja yhtiön talousasioita, sekä tarvittaessa kirjoittaa juttuja ja valokuvaa. Heimo Turunen vastaa myynnistä ja markkinoinnista, tekee juttuja sekä valokuvaa. Lehdet painaa nykyisin Suomalainen Lehtipaino Kajaanissa ja muita painotöitä painatamme eri paikoissa, mm. Joutsen Median painotalossa Oulussa, joka nykysin on Erweko.

Liikevaihto on noin 200 000 euroa vuodessa ja on noussut vuosi vuodelta.

Vuonna 2008 perustimme uuden yhtiön, Pudasjärvi-lehti Oy:n joka kustantaa ilmaisjakelulehteä, kerran viikossa ilmestyvää Pudasjärvi-lehteä. Pudasjärvi-lehdellä on omat www-sivut. Pudasjärvi-lehden kusannusoikeudet myytiin 20015 vuoden alussa Joutsen Media Oy:lle.

Yrityksen toimitusjohtajan Heimo Turusen, s. 25.05.51, yrittäjätausta:

Valokuvausliike Kuva-Elias Tuusniemellä 1972-1979, Kaavilla 1980- 1981, Suolahdessa 1982-1984 Suomen Kristillisen Liiton toiminnanjohtajan työn ohessa. Vuonna 1974-1975 Koillis-Savo lehden vt. päätoimittajana.

1985-1996 Puolanka-lehti Ky lehden päätoimittajana ja lehden omistajana jatkaen myös Kuva-Eliaksen toimintaa. Lehti myytiin vuoden 1997 alussa työntekijöille ja ilmestyy edelleen.

Puolangan Tilipalvelu Oy 1988-1997, joka omisti usean vuoden ajan mm. Vaalan Kuva-Kympin.

Kiimingin Kuva Oy valokuvausliike 1989-1997.

Yritys oli 1980-1990 luvulla konserni, vaikka olivatkin eri yhtiöitä. Puolanka-lehti Ky oli pääyhtiö.

Juoksupoika –lehti 1989-1998. Lehti ilmestyy edelleen Muhos, Utajärvi, Vaala alueella saman omistajan voimin, jolle Heimo Turunen myi osakkeet. Juoksupoika-lehti lakkasi ilmestymästä jossain vaiheessa 2000-luvun puolen välin jälkeen. Ilmeisesti se hiipui kannattamattomana.

Juoksupoika Oy –yhtiö toimitti 1993-1997 Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n omistamaa Oulun Läänin Yrittäjäpostia, joka nykyisin ilmestyy Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjä –lehtenä.

Vuodesta 1998 alkaen on yrityksenä ollut VKK-Media Oy, jota olemme vetäneet yhdessä Eila Lahtisen kanssa.

Eila Lahtinen s. 30.10.50 työ- ja koulutustaustaa:

Kansa- ja kansalaiskoulun jälkeen oikein nuorena (melkein lapsena, niinhän sitä ennen moni tyttö aloitti työelämänsä) kotiapulaisena lapsia ja taloutta hoitelemassa. Karjatalouskoulun jälkeen (1967-68) karjanhoitajana ja maatalouslomituksia silloin tällöin (1968-1979) Oulaisissa ja Pattijoella. Perheenperustamisen myötä omien ja toisten lasten hoitoa (1973-1979). Nokialla Oulussa vierähti kymmenisen vuotta (1979-89). Sen jälkeen kauppaopiston markkinointipuolen merkonomiksi valmistumisen (1995) jälkeen oli vuorossa yritystoimintaa, Tmi Eila Moilanen, jonka puitteissa juttuja lehtiin ja yrityksille toimistotöitä. Välillä muutama kuukausi toimistotöitä Oulun Seudun Uusyrityskeskuksessa jonka jälkeen vuonna1998 töihin VKK-Media Oy:öön ja myöhemmin yrityksen osakkaaksi. Tässä jossain välissä Helsingissä AJK-Jatkokoulutuksessa hankitut somistajan paperit, joihin töihin ei vielä ole ollut aikaa…