Joulutervehdys 2011

Joulutervehdys 2011 Kirjoitti Heimo

Olemme nyt asuneet reilun vuoden Pudasjärvellä viime vuoden syksyllä Oulusta tapahtuneen muuton jälkeen. Talon ympäriltä olen kaatanut seitsemän suurta petäjää ja tehnyt ne polttopuiksi ja on suurelta osin jo poltettukin. Eila sai hyvälle alulle pihan laittamisen eli minun tehtäväni oli aina kaivaa kuoppia ruusuille, muille kasveille ja pensaille. Saimme myös toukokuussa olleen 60-v merkkipäivälahjana kaksi omenapuuta, jossa toisessa oli jo muutama omenakin.

Monet ystävät ja sukulaiset kävivät onnittelemassa, vielä kiitos siitä. Oli myös kaikille pudasjärvisille lehdessä ilmoitettu avoimien ovien päivä, jolloin kaupungin, seurakunnan, eri järjestöjen ja yhdistysten sekä yritysten edustajia vieraili päivän kuluessa. Olikin oikein aurinkoinen päivä, joten pihalle kaiken varalta pystytetyssä teltassa ei juurikaan tarvinnut oleilla.

Pudasjärvi-lehtemme (www.pudasjarvi-lehti.fi) on työllistänyt meitä tosi paljon, sillä olemme pyrkineet olemaan paikkakunnan tapahtumissa ja elämässä täysillä mukana yhdessä 3-5 työntekijöiden kanssa. Olen liittynyt myös muutaman yhdistyksen jäseneksi ja joku hallituspaikkakin on tullut sen myötä. Myös seurakuntaan on löytynyt yhteys. Olin yhtenä sunnuntaiaamuna mm. kirkkoväärtinä ja seurakunnan joululehteen kirjoitin johdatuksesta yrittäjän elämässä.

Kansalaisopistossa olen vastuuhenkilönä turistiopaskoulutuksessa.

Pudasjärvi-lehden ja toisen yrityksen VKK-Media Oy.n työtilat ovat kotimme yhteydessä. Kesästä lähtien olemme tehneet hieman remonttiakin ja työtilat tulevat yhtenäisemmiksi joulun jälkeen.

Oulussa on säilynyt edelleen ”kotipaikka” VKK-Medialla, jonka puitteissa teemme lehtiä, hakemistoja ja muita painotuotteita yhteistyössä eri yrittäjäyhdistysten, lionsklubien ja muiden järjestöjen kanssa.

Koko vuoden olemme saaneet olla terveitä, josta voi olla vain kiitollinen. Ylipainon kanssa olen kamppaillut ja tulen kamppailemaan. Viime kuukaudet ovat olleet alenevaa, mutta tiukassa ovat kilot. Kuntoilusysäyksen sain alkusyksystä painonhallinta- ja kuntopiiristä, joka jatkuu edelleen viikoittain.

Vanhimman tyttäreni Lean perheessä lasten lapset Aino ja Nooa täyttivät vuoden ja kolme vuotta syksyllä. Eeva tytär jatkaa Vaasan kaupungilta nuoriso-ohjaajana ja asuu Vesan kanssa edelleen Laihialla. Joonalla on riittänyt töitä Nokialla Salossa. Viimeksi siellä käydessäni hän voitti minut keilauksessa. Eilan tytär Ani on viihtynyt Lapissa jo toista vuotta. Eilan toinen tytär Ritva asuu miehensä Olli Väisäsen kanssa edelleen Keravalla ja jatkaa opiskeluaan Helsingin yliopistossa. Hän kävi keväällä kolme kuukautta Islannissa, jossa työskenteli hevosten parissa. Eila pistäytyi myös siellä kesällä ja tulivat yhtä matkaa takaisin. Eilan pojanpoika, 12-v täyttänyt Mikko vierailee usein viikonloppuisin täällä Oulusta.

Kesällä tein talveksi puita tyttärelle Kajaanissa ja täältäkin olen saanut uusia metsäpalstoja, joissa on saanut käydä kuntoilemassa.

Keilailussa olen edelleen Jummien –joukkueessa ja meillä oli loppukesästä mukava viikonloppuleiri Kuusamossa. Pidin siellä sienikurssiakin, samoin täällä Pudasjärvellä tuttavaryhmälle.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät olivat Seinäjoella ja Lionsliiton vuosikokous Vaasassa, joissa olimme mukana. Myös perinteisessä yrittäjien puheenjohtajien laivaristeilyllä Tukholmaan olin toimittajana mukana.

Lions toiminnassa olen ollut Oulun Raatti klubissa ja elokuusta lähtien Pudasjärven klubissa. Suomen Leijona lehden toimitusneuvoston jäsenyyteen on kuulunut useita mielenkiintoisia kokoustilanteita eri puolilla Suomea.

Syntymäpitäjässä Tuusniemellä vierailut ovat jääneet vähiin. Pari yötä olin äidin luona kesämökillä savottakeikan aikana velimiehen Joukon kaverina.  

Facebookissa on kavereita ja yrityksemme kotisivuilla www.vkkmedia.fi henkilökohtaisen blogin kirjoittaminen on tarkoitus jälleen aloittaa, joten sieltä kotisivujen kautta voi käydä katsomassa kuulumisiamme sekä myös tekemämme lehdet. www.pudasjarvi-lehti.fi näkyy joka viikko uusi Pudasjärvi-lehti. Mukava olisi saada palautetta nettisivuilla kävijöiltä.

Jouluajan vietämme täällä Pudasjärvellä. Tammikuussa on haaveissa viikon loma joko kotimaassa tai ulkomailla.

Sähköposteja, kirjeitä, kortteja ja muita viestejä olisi mukava saada ja tervetuloa myös käymään!

Toivotamme Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta kaikille ja kiitämme yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta!

Heimo Turunen ja Eila Lahtinen

Korpitie 6 93100 Pudasjärvi p. 0400 385 281

vkkmedia@vkkmedia.fi

www.vkkmedia.fi tai www.pudasjarvi-lehti.fi