keskiviikko 9.2.2011

Yrittäjien laivaseminaari
Yrittäjien puheenjohtajien laivaseminaaritapahtuma 6-8.2 on muistojen joukossa. Tulomatkalla eilen olivat lentokoneet kovasti myöhässä johtuen Helsingin lumipyrystä. Iltapäivälle oli pystytty pitämään vain yksi kiitorata ajokunnossa ja lentojakin oli kuulemma peruutettu. Yrittäjyys kantaa Suomea -puoluevaikuttajien paneelissa olivat pääministeri Mari Kiviniemi, valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner. Otin kuvia ja yritin tehdä muistiinpanoja niin nopesti kuin vain kynä kulki. Menojen kasvuvauhdin leikkaus oli keinona valtion ja kuntien talouden kohentamisena ja Suomi saatava maaksi, jossa kannattaa investoida ja työllistää. Kuntaliitoksia on vielä tulossa. Työvoiman saatavuus on turvattava. Rakenneuudistuksiakin on luvassa, ei käskyttämällä vaan muilla keinoin, ihmisten työuria olisi saatava pitennettyä niin alussa kuin lopussakin. Lisäksi puhuttiin alv:n korotuksesta työn verotuksen korottamisen vaihtotehtona. Huolena oli se, että miten saataisiin yrittäjähenkisyys suuriin instituutioihin. Puoluevaikuttajien paneelin juonsi Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi.
Naisten ja nuorten lisääntyminen yrittäjien puheenjohtajistossa oli yksi piirre seminaarissa. Mukana oli yli 400 osallistujaa. Uusi yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna sekä Suomen Yrittäjien henkilökunta oli aktiivisesti seminaarissa mukana. Fennia on ollut perinteisesti seminaarissa toisena järjestäjänä ja sieltä oli myös ylin johto toimitusjohtaja Antti Kuljukan johdolla mukana. Seminaariannissa on paljon pureskeltavaa ja myös puuhaa useammaksi päiväksi, kun lähettelen juttuja ja valokuvia ympäri Suomea.