Tammikuussa Pudasjärvellä

Onpa pitänyt pieniä kireitä pakkasia joulukuun ja tammikuun, tokis tässä nyt vasta aloitamme tammikuuta kun on vasta 4. päivä. Lokakuussa 2010 muutimme Oulusta Pudasjärvelle ja sekin oli aikamoinen ”rulijanssi”. Onneksi saimme talkooapua. Esteri (tätini) oli pakkaamassa ja muuttamassa lähes kaikkina muuttopäivinä ja toinen tätini Leena Pudasjärveltä miehensä Urhon kanssa muutamina päivinä purkamassa muuttokuormaa. Lisksi naapuri Metsätieltä ja työntekijämme Arto olivat muuttopuuhissa. Mustalahden Jukalta saimme pakettiauton lainaksi, jolla siirsimme tavaroita. Ilman näitä avuliaita ihmisiä ja autonlainaajaa emme kai olisi saaneet muutettuakaan.

Pudasjärvelle meidät toi työ, kun meidän Pudasjärvi-lehti juoksutti niin paljon Oulun ja Pudasjärven väliä, että ratkasaimme asian ostamalla Pudasjärveltä talon ja ihan tässä muuten viihtyy, paitsi että Oulusta on ikävä niitä palveluja mitä ei täällä ole. Ei siis ole elokuvia, tansseja vain lauantaina, en pääse ratsastamaan, vaikka täällä on koulu missä koulutetaan ratsastuksen ohjaajia. Kaipa ne opettavat toisiaan. Resurssit eivät ilmeisesti riitä meihin tavallisiin pulliaisiin. Harmittaa kun sanoin ratsastustuntini Oulussa irti. Mutta toisaalta se olisi vienyt viisi tuntia yksi ratsastustunti matkoineen kaikkineen. Ei tunnu oikein löytyvän aikaa, pitänee jotain yrittää kehitellä.

Hiihtänyt en ole tälle talvelle vielä kertaakaan. Eipä ole kyllä luntakaan juurikaan. Nyt kun vähän satoi lisää, niin kuulin että jossain on latu ja hiihtäjiäkin on nähty… Syötteellä olisi kyllä, ei mitenkään paljon, mutta puut olivat kyllä aikamoisen lumitaakan alla kun kävimme uutta vuotta vastaanottamassa Syötteellä.