keskiviikko 19.1.2011

Viime päivät ovat olleet vähän tätä tammikuun hiljaiseloa, joskin pitkiä päiviä on silti töissä ollut. Maailman tapahtumissa ovat olleet suuresti esillä tulvakatastorifi mm. Australiassa ja Brasiliassa ja osin Euroopassakin. Tätähän on ennustettu, tosin enemmänkin merien pinnan nousemisena ja siinähän on vaaravyöhykkeessä eri maita – maanosia kuin missä nyt. On jotenkin käsittämätöntä, että nykyajan kehittyneessä maailmassa luonnonvoimien edessä ollaan voimattomia.

Urheilurintamalla on ollut suomalaisilla vastoinkäymisiä, kun Larinto loukkasi itsensä mäessä ja nyt pujottelussa menestynyt Sanni Leinonen käveli tv:ssä kyynärsauvojen avulla ja Kalle Palander yrittää paluuta loukkaantumisen jälkeen. Kärppien heikko menestys on outoa, mutta kai lisännee lajin mielenkiintoa, jos otetaan koko Suomi huomioon – kun muutkin pärjäävät. Piristys ja myönteinen yllätys on ollut kainuulaisen Kaisa Mäkäräisen menestyminen ampumahiihdossa sekä nuorten naishiihtäjien nousu eliittihiihtäjien joukkoon. Minulle tuntemattomassa lajissa lumilautailussa Petja Piiroisen MM-kulta big airissa oli mukavaa kuultavaa.

Itsellä urheiluharrastus on ollut peruskuntoilussa, kun olen tehnyt valtavan pinon puita pinoon rekkakuormallisesta rankoja, josta enää rippeet ovat jäljellä. Jos ehtisin yhden päivän olla rankakasalla, homma olisi selvä. Painon pudottaminen on myös mennyt mukavasti, yli 5 kiloa on miinusta joulukuun alusta lähtien. Nyt on tarkoitus aloittaa lenkkeily tavoitteena maratonin juoksu alkusyksystä.