torstai 16.12.2010

Kaupungin talous kohentumassa
Eilen oli Pudasjärven kaupungin lehdistötilaisuus koskien ensi vuoden talousarviota ja pitemmälle menevää taloussuunnitelmaa. Kaupungilla on ollut kaksi vuotta tiukka talouskuuri eli tasapainottamisohjelma, jota on myös noudatettu. Vastoin etukäteisoletuksia, tämä vuosi näyttää jo toteutuvan ylijäämäisenä, mutta tiukkaa on ollut, totesi kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila. Ensi vuodella ei ehkä tarvitse nostaa veroäyriä, kuten tehtiin tänä vuonna, mutta kiinteistöveropuolelta otetaan puuttuvia euroa. Siellä kuulemma on noston varaa. Etenkin loma-asuntojen rakentaminen on ollut vilkasta ja näyttää edelleen jatkuvan. Kaupunki sai joulukuun alussa valtioneuvostolta 1.2 miljoonan euron harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen, josta kaupungin isät antoivat täyden tunnustuksen pohjois-pohjalaiselle kuntaministeri Tapani Töllille. Raha koettiin myös valtion tukena kaupungin omille tasapainottamistoimille. Lehdistötilaisuudessa oli mukana meitä kaksi lehtimiestä ja kaupungin puolelta kuusi johtavaa virka- ja luottamusmiestä. Tilaisuus päättyi perinteiseen lehdistölounaaseen, jonka kattoivat Pudasjärven työttömien yhdistyksen puuhahenkilöt.