Tiistai 12.10.2010

Yrittäjien Nordea ilta

 

Oulun Yrittäjien ja Nordeapankin järjestämä Nordea illa oli torstaina 1.10. Iltaan saapui ennätysmäärä yrittäjiä, noin 200. Tänä vuonna ilta oli teemaltaan ranskalainen, joka näkyi isäntien pukeutumisessa, kokoontumistilojen koristelussa sekä tarjoilussa. Teema tuli esille myös Virva Jakkulan hienosti tulkituissa ranskan kielisissä lauluissa. Häntä säesti hanurilla ja kitaralla oululainen yrittäjä Osmo Rantapelkonen.

Vieraat toivotti tervetulleeksi aluejohtaja Pekka Koskela. Hän kertoi, että Suomessa yritysten määrä on kasvussa. Uusista yrityksistä on noin 90 % 1-2 hengen yrityksiä, jonka pankki on tiedostanut toiminnassaan ja pyrkii tekemään hyvää yhteistyöstä pienten yritysten kanssa. Pankilla on hyvä yhteistyö Oulun Yrittäjien kanssa, jonka kanssa on järjestetty vuosittain Nordea-ilta ja jossa palkitaan Nordea Vuoden Nuori yrittäjä – tänä vuonna seitsemännen kerran.

Aluksi oli perinteisesti alhaalla pankkisalissa Nordea Nuori Yrittäjä palkinnon jakaminen. Pekka Koskela kertoi valintakriteereistä, että palkintolautakuntaan koostuu Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien, Oulun Yrittäjien, Oulun Seudun Yrittäjänaisten, Forum24 lehden, Finveran ja Nordean edustajista. Palkinnon saajan tulee olla Oulun seudulta oleva alle 35-vuotias yrittäjähenkinen yrittäjä, jolla on näyttöä menestyksellisestä yrittäjyydestä.

Oulun yrityskonttorin johtaja Matti Hautala esitteli palkittavan yrittäjän, oululaisen 27-vuotiaan Timo Isokäännän, jonka yritys on Oulun Special Bike. Timo oli harrastanut kilpapyöräilyä ja oli ollut alamäkipyöräilyssä muun muassa Suomen maajoukkueessakin mukana. Hän oli aloittanut harraste- ja kilpapyöriä valmistavan yrityksen 17-vuotiaana Raahessa. Vuonna 2004 hän lopetti siellä olevan yrityksensä ja perusti samanlaisen yrityksen uudella nimellä Ouluun, jossa valmistetaan maastopyöriä, maantiekilpapyöriä ja alamäkiajoon sopivia harraste- ja kilpapyöriä koko Suomen alueelle. Erikoisvalmisteisten pyörien hintataso on 1000-8000 euroa. Yrityksessä on myynnin lisäksi tärkeää pyörien huolto, joka onkin tärkeällä sijalla liikevaihdossa. Yrityksessä työskentelee kolme henkilöä ja lisäksi kausityöntekijöitä. Timo Isokääntä kertoi Matti Hautalan haastattelussa, että yrityksen on tarkoitus kasvaa sekä kehittää vuonna 2009 aloitettua omaa maahantuontia.

-Alamäki pyöräilyssä ja yrittäjyydessäkin pitää olla hullut rohkeutta, mutta järki on pidettävä mukana. Hallittuja riskejäkin pitää myös kummassakin ottaa, kertoili Timo haastattelussa. Palkintokukat otti vastaan Timon aviopuoliso Jenni Honka, joka kertoi olevansa yrityksessä hyvänä taustavoimana.

Palkintojakotilaisuuden jälkeen ilta jatkui yläkerrassa, jossa oli herkullinen ranskalaisteeman mukainen ruoka- ja juomatarjoilu. Illan aikana saattoi osallistua kyselyihin ja arvontoihin, joissa palkintona oli mm. kuumailmapallolento ja tavarapalkintoja. Tärkeällä sijalla illan aikana olivat myös keskinäiset keskustelut eri alojen yrittäjien välillä.