perjantai 3.9.2010

Blogiin
Eilen illalla kävin Vuokatissa Jummien keilakisassa ja menipä ihan kohtuullisesti kuuden sarjan tulos 1007, joka tietää noin 168 sarjaa kohden. Yksi sarja oli 219 ja yhtään ei mennyt alle 150, josta olin hyvilläni. Valtakunnan sarja alkaa reilun viikon kuluttua, jossa ensimmäinen kisa on Iisalmessa. Saa nähdä pääsenkö sinne.
Viime viikonvaihteessa oli venetsialaiset Pudasjärvellä, josta kirjoitin Pudasjärvi-lehteen seuraavan jutun eli jossa näkyy toimittajankin kuulumiset. Lauantaina oli lion i-piirin piirihallitus Oulussa, joten matka ei ollut nyt pitkä. Siellä oli puhetta mm. Pakistanin tulvauhrien avustamisesta ja avun perille menemisestä, jossa lionsjärjestöllä on käytettävissään paikallisest lionsklubit takaamassa, että apu todella menee oikeisiin kohteisiin.
Viime viikon torstaina oli Pudasjärvellä Hilturannan leirikeskuksen vastaanotto, josta näkyy kirjoittamani juttu ja kuvat viimeisessä Pudasjärvi-lehdessä, joka on kokonaan netissä. Työn touhuja on ollut niin paljon, että viime aikoina kuntoilu on jäänyt lähinnä metsurin töihin, joita kyllä olen tehnyt vähintään kolmena iltana viikossa, kun vielä nyt näkee vielä siellä klo 21 saakka. Su iltana olin sienessä ja sain herkkutattejakin, mutta eniten oli punikkitatteja, joita olisi saanut poimia vaikka kuinka paljon. Sitten jo seuraavana yönä oli pakkanen, joka harmitti kovasti. Saa nyt nähdä, vieläkö pääsee sienimetsään.
Yrityksestä lähtivät kesätyöntekijät Markus ja Jenny ja jo elokuun alussa Sami. Tilalle tuli uutena työntekijänä Elisa, joka on alkanut soittelemaan ilmoituksia.
Eilen ilmestyi Forum24 välissä Oulu Yrittää -lehti, joka on meidän toimittamamme. Tällä kertaa tyydyttiin 8-sivuiseen liitteeseen, johon siihenkin saatiin mahtumaan paljon asiaa ja ilmoituksiakin tuli sopivasti tämän kokoiseen lehteen. Levikkihän oli tässä lehdessä valtavan suuri eli yli 95 000 kpl yritysjakelun kanssa.

Venetsialaiset ovat tulleet jäädäkseen
LC Pudasjärven järjestämät Venetsialaiset kokosi lauantaina 28.8 lähes 1000 henkeä Jyrkkäkoskelle. Keskustasta oli ilmainen linja-autokuljetus, jota käytettiinkin runsaasti hyväksi.
Illan loppuvaiheessa suoritetussa arvonnassa matkalahjakortin voitti pääsylippunumero 670 ja järjestäjät kuuluttavatkin, että voittaja ilmoittautuisi lunastamaan voittonsa.
Venetsialaisten järjestämisessä oli hyvin tärkeänä yhteistyökumppanina Jyrkkäkosken omistaja Pudasjärven Urheilijat, jotka järjestivät puitteiden lisäksi ruokailun ja ravintolamyynnin.. Järjestöt olivat myös yhteistyössä kunnostaneet talkoilla Jyrkkäkosken huvikeskusta ennen tapahtumaa, jonka aikana poltettiin näyttävä kokko, tulia oli runsaasti tapahtuma-alueella ja muun muassa puita oli valaistu värivaloin. Sähköä kuluikin niin runsaasti, että kaikkia varattuja valaisimia ei voitu edes käyttää sulakkeiden palamisen vuoksi.
Tanssilavan puolella monipuolisesta tanssimusiikista vastasi tanssiorkesteri Menox ja Revontuli-diskossa yleisöä viihdytti karaokevetämisellään Martti ”Mara” Huttunen, joka on tullut pudasjärvisille tutuksi karaoken vetäjänä jo yli kymmenen vuoden ajan. Pihalla oli toiminnassa myös kaksi muuta juomapistettä. Ilma oli hieman kylmempi kuin viime vuonna, mutta se ei menoa haitannut.
Suuri väkimäärä takasi sen, että Venetsialaisperinne jatkuu myös tulevina vuosina, tuumivat tapahtuman järjestäjät.

Nuorten Venetsialaiset perjantaina
Venetsialaisten ohjelmistossa pyrittiin ajattelemaan jokaista ikäluokkaa ja sen vuoksi viime vuoden ohjelmamalliin oli lisätty Nuorten Venetsialaiset perjantai-illaksi 27.8, jonka järjestivät Pudasjärven Nuorten Tuki. LC Pudasjärvi tuki tapahtumaa järjestämällä ilmaisen linja-autokuljetuksen keskustasta. Musiikkitapahtumassa esiintyi pudasjärveläinen Darnage, kuusamolainen metallibändi Fatal Cure, The Renvoyers, Humv ja Morrigan sekä The Days Comeback Lisäksi diskon puolella DJ pyöritti levyjä.
Pudasjärviset nuoret Marjo ja Tanja kirjoittivat omina kokemuksinaan, että nuorten venetsialaisissa oli meininkiä:
-Saavuimme Jyrkkäkosken huvikeskukseen hyvissä ajoin perjantai-iltana laittamaan paikat kuntoon mm. kioskia ja muita pikku juttuja. Meitä talkoolaisia oli hyvän kokoinen joukko. Lopulta tuli aika avata lipunmyynti ja nuorisoa alkoi saapua paikalle.
Nonstop-bussi kuljetti nuorisoa keskustasta jyrkälle ja takaisin. Ilta sujui rauhallisesti eikä ongelmia syntynyt. Nuoriso viihtyi hyvin discon tanssilattialla hyvän musiikin tahdissa. Osa nuorista kävi myös kuuntelemassa bändejä. Nuoria oli saapunut paikalle reilut kaksisataa.
Kysyimme nuorilta heidän mielipidettään tapahtumasta. Muutamat nuorista toivoivat discoon erilaista musiikkia mm. vanhempia kappaleita eikä pelkästään listahittejä. Nuoret myös toivoivat, että olisi ollut enemmän porukkaa katsomassa bändejä.
Kokonaisuudessaan nuorten mielestä tapahtuma oli oikein onnistunut ja he toivoivat vastaavanlaisia tapahtumia lisää jatkossakin, etteivät ne pääse unohtumaan. © Marjo & Tanja

Lasten Venetsialaisissa toimintaa pienemmille
Lauantaina kello 12–14 oli myös lapsille omat Venetsialaiset, jonka järjesti MLL:n Pudasjärven yhdistys. Ohjelmassa oli Martti Huttusen vetämä karaoke, Katja Järvenpään ohjaamaa zumbaa ja Kaarina Nevanperä pyörittämä askartelupiste, jossa lapset saivat askarrella itselleen omat nuket, jotka olivat näytteillä illan tapahtumassa ja yleisö sai äänestää mukavimman nuken. Äänestäneiden kesken arvottiin MLL:n tuotepaketti, jossa onnetar suosi Veikko Salmelaa. Mukavimmaksi
nukeksi äänestettiin nukke numero 4 suomalainen Kalle, joka tykkää olla venetsialaisissa. Kaikkiaan ääniä annettiin 47 kpl. Kaarina Nevanperä on siirtänyt nuket Kansalaisopiston aulaan, josta tekijät voivat hakea omansa pois. Voittajanuken kaulassa luki, että tämän nuken nimi on Kalle ja sen on tehnyt Juuso. Järjestäjät eivät kuitenkaan tienneet, kuka Juuso oli nuken tekijänä. MLL:n Pudasjärven yhdistyksen puheenjohtaja Hely Forsberg-Moilanen toivoikin, että Juuso ilmoittautuisi hänelle, että voidaan luovuttaa palkinto.
Lasten tapahtumassa oli myös ilmapalloja, kasvomaalausta, tarkkuusheittokisa, makkaraa, vohveleita sekä muutakin mukavaa.