tiistai 24.8.2010

Alkupuolelta pidennettynä viikonloppuna olin ensin torstaina ja perjantaina Kajaanissa tyttären omakotirakennuksella pilkkeitä tekemässä vävyn kanssa. Torstai illan huhkimme pimeään saakka ja yövyin tyttäreni anoppilassa Oulujärven rannalla.Pe aamuna kävin aamu-uinnilla – tietenkin – ja aloitimme pilketyöt heti aamusta ja saimme rankakasan selvitettyä puolen päivän jälkeen. Pihalle jäi kolme suurehkoa pilkehäkkejä ja siitäpä on kiva niitä poltella, kunhan kuivavat. Ruokahuollosta vastasi tyttäreni anoppi Maikki kiitettävästi. Sitten läksi ajamaan Kuusamoa kohden, jossa oli keilaseurani Jummien viikonloppu Saapunkien mökeillä. Menomatkalla keräsin sieniä Suomussalmelta ja muut sienikeittotarpeet olivatkin mukana kattilaa myöten. Parista paikasta ensin turhaan etsittyäni, kolmas tärppäsi ja sain yli puoli kassia haperoita ja muutaman punikkitatin. Perillä olivat jo muut paikalla eli joukkueen jäseniä kymmenkunta henkeä. Muilla oli puolisot mukana, minulla Eila jäi kotia, kun oli hänellä sovittuja hommia ja menoja. Sienikeitostani tykkäsivät kaikki, onhan se usean vuoden perinne. Useat olivat kiinnostuneita oppimaan tunnistamaan sieniä ja laittamaan niitä ruoaksi.
Aarnella oli muikkuverkkoja mukana ja ne olivat jo laskettu läheiseen järveen. Lauantaiaamuna olin soutajana, kun Aarne koki verkot ja olihan siellä muikkuja runsaasti. Tuula oli varannut voipaketin niiden paistamista varten ja ai että olivat hyviä. Olivat niin tuoreita paistettaessa, että pyrstöpuoli tahtoi nousta paistinpannulla ylös.
Päivällä pidimme kokouksen ja sitten olikin jo perinteinen reissukisa tropiikin keilahallissa ja samalla nyt keilattiin myös Jummien mestaruuskisa. Tein Puolanka-lehteen jutun, jossa kerrotaan siitä ja laitan sen tähän loppuun. La iltana näin tv:stä suomalaisen Robert Heleniuksen nyrkkeilyn EM-raskaan sarjan ottelun ja sehän päättyi suomalaisen voittoon tyrmäyksellä kuudennessa erässä.
Sunnuntaina kävin tulomatkalla Sarakylän vattumarkkinoilla Pudasjärvellä, jossa otin runsaasti kuvia ja tein lehtijuttua tämän viikon lehteen. Se näkyy nettilehdestä ti illasta lähtien. Oikein virkistävä ja mukava viikonvaihde jossa mennen tullen oli yhdistetty työ ja huvi.

Tuula Huovinen paras Jummien kisassa
Keilaseura Jummit leireili viime viikonloppuna 20-22.8 Kuusamossa. Lauantaina pidettiin Jummien mestaruuskisa, jossa keilattiin hallipalloilla kolme sarjaa. Parhaan tuloksen 513 saavutti Tuula Huovinen ja voitti samalla naisten sarjan kiertopalkinnon. Toinen oli Helena Kehänen tuloksella 478, kolmas Eila Yrjänheikki-Näyhä 415, neljäs Phaiwan Sukrom 414 ja viides Ritva Mensonen 413.Miesten mestaruuden vei Tapio Jurva 499, toinen Toivo Mustonen 456, kolmas Matti Kaikkonen 434, neljäs Aarne Kehänen 419, viides Heimo Turunen 400 ja kuudes Martti Näyhä 348.Samalla keilattiin vuosittainen Jummien reissukisa, jossa mestaruuden ja kiertopalkinnon seuraavaksi vuodeksi mukaansa sai Tuula Huovinen.
Viikonlopun aikana pidettiin myös Jummien kokous, jossa varapuheenjohtajaksi valittiin Tapio Jurva ja sihteeri-rahastonhoitajaksi Eila Yrjänheikki-Näyhä. Puheenjohtajana toimii jo keväällä vuosikokouksessa valittu Matti Kaikkonen.
Tulevan kauden valtakunnan sarjan kisoihin joukkueen johtajaksi valittiin Matti Kaikkonen, varalle Tapio Jurva. Kauden 2010-2011 ensimmäinen peli on Iisalmessa lauantaina 11.9. Muina kisapaikkoina ovat Kajaanin keilahalli ja Sotkamon keilahalli. Sarjaan osallistuvat Puolangalta lisäksi Ryhdin keilajoukkue ja kolmossarjasta nelossarjaan tipahtanut KaiKe. Perinteisesti puolankalaisten joukkueiden kesken ovat olleet tiukat kamppailut pisteistä. Sarjassa kisaavat puolankalaisten kanssa Iisalmesta ICE-BOW ja Iibo sekä Sotkamosta VuoBo.
Jummit ilmoittautuivat myös seniorien valtakunnan sarjaan, mutta koska pelit tulevat olemaan Helsinki-Tampere suunnalla, niin pitkien pelimatkojen vuoksi osallistuminen päätettiin tänä vuonna perua. 

Oma kisa Vuokatissa
Jummien järjestämä yleinen keilakilpailu alkoi 24.8 Vuokatin keilahallissa ja kestää 9.10 saakka. Voittajalle on luvassa 600 euron palkinto, sekä pienemmät rahapalkinnot aina sijalle 20 saakka. Jummit odottaa runsaasti kilpailusuorituksia ja jummilaiset päättivät käydä keilaamassa kisassa porukalla sekä mahdollisuuksien mukaan myös yksittäin.
Varojen keräämiseksi ja porukan hengen luomiseksi päätettiin järjestää ennen hirven metsästyksen alkua puolukanpoimintareissu Aarne Kehäsen organisoimana. Marjaretken jälkeen on luvassa mökkijatkot karaokelaulun ja makkaranpaiston merkeissä.