keskiviikko 21.7.2010

Kesä parhaimmillaan
Kesä on parhaimmillaan, mutta on sujunut töiden merkeissä. No aina jotakin kesäistäkin on tullut tehtyä. Viime viikonloppuna olin kuvaajana Kuivaniemen 25-vuotis juhlamarkkinoilla, jossa oli paljon väkeä. Paria viikkoa aikaisemmin oli Pudasjärven markkinat, jossa myös olin kuvaajana ja yrittäjien talkoomiehenä samalla järjestelytehtävissä. Kajaanissa olen ollut tyttären perheen omakotitalorakentamistalkoissa, tosin tehtäväni on ollut talvea varten talon lämmityspuiden hankkiminen. Nurmeksessa piipahtimme Eilan veljen kesämökillä ja ensi viikonvaihteessa olemme menossa Raisioon sukulaisten 50-v juhlaan ja samalla poikani Joonan kanssa on sovittu keilausreissusta Raision keilahallille. Hänellä on uusi pallo ja tehnyt hyviä tuloksia. Kova kisa on tiedossa isän ja pojan välillä. Kuntoilua olen harrastanut metsätöillä ja nyt olen lähdössä pitkästä aikaa lenkille, jota ei saisi missään tilanteessa unohtaa. Hanuristitaiteilija Veikko Ahvenainen korosti äskettäin radiohaastattelussa, että olipa ilma mikä tahansa, joka päivä hän käy lenkillä ja taudit ja sairaudet pysyvät loitolla. Hän on nyt 81-vuotias ja juoksee vielä pari maratonia vuosittain.