Tiistai 15.6.2010

Lions-Liiton vuosikokouksessa

Viikonvaihteessa oli Hämeenlinnassa Lions-Liiton vuosikokous, jossa oli noin 2000 osallistujaa. Tilaisuus pidettiin jäähallissa, jossa HPK taisteli keväällä jääkiekon Suomen mestaruudesta, mutta piti taipua TPS:lle ja jäi hopealle. Omasta klubistamme tuli piirimme piirikuvernööri lion Jouko Lampinen. Myös klubialoitteemme ponsi, joka koski kokouspaikkakuntien valintaa, meni läpi. Piiristämme oli ehdolla lion Asko Merilä valtakunnalliseksi varapuheenjohtajaksi, josta edetään puheenjohtajaksi. Hän pääsi toiselle kierrokselle, mutta lahtelainen kaimani Heimo Potinkara tuli valituksi ja Asko sai hyvää kokemusta ja tunnettavuutta mahdollisten tulevien vuosien koitoksien varalle. Suomi tavoittelee maailmanlaajuista puheenjohtajuutta ensi vuoden kokouksessa Seatlessa ja annoimme hänelle valtakirjan sen tavoitteluun. Suomalaisten oma hanke silmäsairaalan rakentaminen Sri Lankaan etenee hyvin ja ensi talvena vietetään harjannostajaisia. Suomalaisten lioneitten jäsenmäärä oli hieman plussalla, joka oli erityisen ilahduttavaa muutamien miinusmerkkisten vuosien jälkeen. Jäsenmäärä kasvaa kovasti mm. Intiassa ja Kiinassa. Otin runsaasti kuvia ja niitä pitää alkaa lähetellä usealle kymmenelle kokoukseen osallistujalle.