Torstaina toukokuussa

Tulee niin harvoin kirjoitettua kun menee kaikki aika töitä tehdessä ja vähäisenä vapaa-aikana en suurin surminkaan jaksa istua tässä tietokoneen ääressä. No, mitä sitten teen. Istun kai sitten television ääressä. kerran viikossa käyn ratsastamassa ja se on lähes ainoa liikunta mitä olen koko talvena ehtinyt harrastaa. Muutaman kerran kävin hiihtämässä ja sauvakävelemässä. Harvoin uimassa, vaikka joskus aikoinani ajatelin että kunhan asun sellaisessa paikassa josta on helppo mennä uimahalliin, käyn kyllä kaksi kertaa viikossa uimassa. No, totuus nykyisin lienee että kaksi kertaa vuodessa, ehkä nyt hieman useammin – mutta ei paljon.


Nyt oli mukava tehdä Kiimingin Yrittäjien lehti kun Salkosuon Kati kävi tekemässä ilmoitukset siihen ja pistelin ne paikalleen ja jutut taitoin sivuille. Lähetin sen juuri painoon. Katista oli kyllä suuri apu.

Eilen tuli meille ”TET-tiläinen”, eli työelämään tutustuva nuori, Heidi. Hän muun muassa kävi valokuvaamassa ja teki yhden jutun Kiiminki-lehteen. Yllätyin kun hän oli niin nopsaälyinen ja ripeä nuori neiti. Kaikki on käynyt napakasti ja nopsaan, vaikka asiat ovat olleet uusia. Mutta niinhän se on, kun ajattelee, ovat nykyajan nuoret tosi osaavia ja tietävät paljon asioita. Itse olin aika lapsellinen 15-vuotiaana. Töitä piti kyllä tehdä silloin, kun koulusta päästiin niin heti piti alkaa itsensä elättämään. Tytöt lähtivät usein kotiapulaisiksi ja niin itsekin tein. Kokemuksia siltä tieltä olisi vaikka romaaniksi. Sekä hyviä että huonoja. Joistain paikoista jäi erittäin mukavat muistot ja joistain ei niin mukavat. Mutta onhan se tietenkin ollut selainen työhänoppimiskoulu. Kai ne muistot ovat olleet pääasiassa mukavia kuitenkin, kun joskus vieläkin yllätän itseni katselemasta kotiapulaisen paikkoja, jotka ovat jossain ulkomailla. Siellähän oppisi kielen ja olisi helppo alku… jos olisin nuorempi … mutta onneksi en ole, niin ei tarvi lähteä mihinkään. Muistan, että olisin halunnut lähteä Ahvenanmaalle töihin ja kun ei muuta osannut kuin tiskata ja siivota ja vähän lapsia hoitaa, niin kotiapulaiseksihan sitä olisi voinut lähteä. Ahvenanmaalla en ole edes käynyt vieläkään. Mutta aion kyllä joskus käydä.