Voimakaksikkokisa alkaa…perjantai 5.3.2010

Hyvä kaverini Pertti oli ilmoittanut meidät alkuvuodesta Radio Suomen Voimakaksikkokisaan, joka on Radion kuntoiluohjelma tämän talven aikana.

Kisaan oli ilmoittautunut 15 paria joista kisaan oli valittu kolme pari arpomalla. Tässäpä haastetta täksi kevättalveksi ihan kerrakseen. Olemme Pertin kanssa ihan vakavalla mielellä kisaan lähtemässä.

YLEn nettisivuilla on seuraava teksti:

Kolme paria kisaa kevään ajan Pohjois-Pohjanmaan Voimakaksikko -tittelistä. Oulu Radio seuraa parien kunnon kohotusta torstai-iltapäivisin. Radio Suomen maakuntaradioissa alkaa maaliskuun puolivälissä kuntoiluohjelma Voimakaksikko. Kisaan haettiin pareja, jotka ovat innostuneita kohottamaan kuntoaan omatoimisesti ja asiantuntijoiden opastuksella. Oulu Radion Voimakaksikko -kisaajat ovat:

Susanna Huikari – Tuula Auer, Ulla-Maija Flink – Annika Millaskangas ja Pertti Markkula – Heimo Turunen.

Kevään aikana parit kohottavat kuntoaan omatoimisesti sekä tutustuvat eri lajeihin asiantuntijoiden opastuksella. Luvassa on hiihtoa, venyttelyä, sauvakävelyä, uintia ja kuntojumppaa. Ensimmäinen rasti on kuntotesti, jossa kartoitetaan kilpailijoiden kehonkoostumus, hapenottokyky, lihaskunto ja liikkuvuus. Testi uusitaan touko-kesäkuun vaiheessa, jolloin selviää, kuka pareista on kohottanut kuntoaan eniten.

Eniten kuntoaan kevään aikana kohottanut pari voittaa Pohjois-Pohjanmaan Voimakaksikko -tittelin ja etenee finaaliin. Finaalin voittajapari palkitaan 4000 euron arvoisella matkalahjakortilla.

Voimakaksikkojen tunnelmia ja edesottamuksia seurataan Oulu Radiossa torstaisin kello 14.40. Ensimmäinen osa lähetetään 18.3. Ohjelman toimittaa Kati Jurkko. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Yleisradion ja SLU:n kanssa.