Pudasjärvellä valtuuston kokouksessa perjantai 19.3.2010

Pudasjärvellä valtuuston kokouksessa

Olin eilen illalla Pudasjärven kaupunginvaltuuston kokouksessa toimittajana. Teknisellä puolella oli monia ajankohtaisia asioita mm.

tekojärven tekeminen Syötteellä, jonka työt ovat puolivälissä. Maata on kaivettu ja siirretty valtavat määrät yli 100 000 kuutiometriä ja puolet on vielä jäljellä. Nyt vaan jännitetään, tuleeko keväällä vesi järveen ja pysyykö vesi järvessä. Laskelmien mukaan vesi tulee ja myös pysyy, mutta mielenkiintoisesta asiasta on kyse. Pudasjärven keskustaajamaan Kurenalle on tulossa Hirsitalokortteli, jossa ensimmäiset rakennukset valmistuvat ensi kesänä. Siellä tullaan toteuttamaan paljon nykyajan tekniikkaa ja ekologiset asiat otetaan huomioon. Muutama vuosikymmen sitten rakentamisissa tehtiin suuria virheitä, joista nyt maksetaan.

Pudasjärvelläkin muun muassa kaupungintalossa ja kouluilla käytetty paljon muovimattoja lattiassa, joka on estänyt pohjabetonin kuivumisen ja siellähän on nyt monissa paikoin hometta, jonka korjaaminen on työlästä ja kallista. Kaupungintalossakin on tiedossa kolmen vuoden korjausurakka, jonka kustannusarvio on miljoona euroa.

Elinkeinopuolella saatiin kuulla se, että yritykset ovat pärjänneet lamasta huolimatta kohtalaisen hyvin. Kaksi suurinta yritystä Kontio ja Profin ovat tehneet positiivisen tuloksen viime vuodelta.