Hammaslääkärintuolissa ajateltua…perjantai 26.2.2010

Olen helmikuussa käynyt kahdesti hammaslääkärissä. Ensimmäisellä kerralla oli hammaskiven poisto, jossa kuulemma suunin on hyvin tekohas sitä tuottamaan. Toisella kerralla paikattiin yksi hammas ja poistettiin loput hammaskivet sekä kiillotettiin ja fluorattiin hampaat. Lasku oli parisataa euroa. Siinä lääkärintuolissa istuessani ajattelin, että kyllä sitä näköjään pitäisi ehtiä huolehtimaan itsestään kuten linnutkin sukivat joka pälivä sulkiaan ja puhdistavat niitä. Muuten eivät olisi lentokykyisiä.

Eli kuntoa pitäisi muistaa hoitaa esim. liikunnalla, syödä terveellisesti, painonhallinta pitäisi olla hanskassa, välttää epäterveellisiä elämätapoja, saada riittävästi unta ja lepoa, henkistä ja hengellistäkuntoa pitäisi hoitaa, välttää tressiä ja liikaa työpaineita, muistaa hoitaa perhe-, läheis-, ystävä- ja sukulaissuhteet, hoitaa työnsä hyvin, aikaansa pitäisi pystyä seuraamaan, ei pitäisi urautua vaan uudistua jne. Aikaa vuorokaudessa on vain 24 h ja siitäkin käytettävä suuri osa nukkumiseen. No, päivä kerrallaan, päivä kerrallaan. Nyt olen lähdössä Pudasjärvelle 370v juhlaseminaariin ja kaupunginvaltuuston kokoukseen. Huomenna olen Tallinnan risteilyllä, kun on valtakunnallisen Leijona (The Lion) lehden toimitusneuvoston kokous.

Näin en päässyt lioneitten piirihallituksen kokoukseen Puolangalle, jossa olisin niin mielelläni mukana ollut. Viimeksi kun kokous oli 6 v sitten Puolangalla, olin vastaamassa kokousjärjestelyistä. Uusi TervaLeijona lehti lähtee kokouksesta klubeissa jaettavaksi. Olisin mielelläni ollut sen esittelemässä hallituksen jäsenille, mutta luotan tällä kerralla lion Joukon apuun tässä asiassa.