keskiviikko 24.2.2010

Olin eilen illalla Pudasjärvellä Livon kylällä ensimmäistä kertaa elämässäni vierailulla. Siellä oli koolla kylätoimikuntien edustajia ”Kipinää kylille” -hanke aiheen ympärillä. Oli mukava huomata, kuinka paljon on toimintaa eri sivukylillä ja kylät halutaan pitää asuttuina ja elävinä, vaikka kouluja on lakkautettu, kauppoja lopetettu jne.

Yhteisesti todettiin, että rakentamista olisi saatava kylille ja siihen taas vaikuttaa kaavoitusasiat, johon kaupungin ja kyläläisten yhteistyöllä voidaan vaikuttaa paljonkin.

Vielä illalla kävin ottamassa kuvia Pudasjärvellä paljon kuuluisuutta herättäneestä Viivana Pisteeseen -laulunäytelmän harjoituksista. Se kertoo Mauri Sariolasta, kun hän oli Sarakylän Pisteen koululla opettajana -50 luvulla väärällä nimellä. Esitykset ovat ensi viikonloppuna perjantai-illasta alkaen, kaikkiaan viisi esitystä. Tuolia oli kannettu lisää katsomoon, kun katsojia näyttäisi tulevan runsaasti, ainakin kyselyjä on ollut paljon.