Tykkylumisia puita ihastelemassa Syötteellä perjantai 15.1.10

Eilen vierailin Syötteellä ja suunnittelimme Syötteen lehteä ensi kesäksi. Puut olivat tosi mahtavan näköisiä, kun oli tullut tykkyä.

Olisi tehnyt mieli jäädä sinne pitemmäksi aikaa ja olisi tehnyt mieli käydä katsomassa Luppovesi tekojärven kaivuutöitä, jossa valtava maansiirtourakkatyö on aloitettu. Maita siirretään usean hehtaarin alalta 3 metrin syvyydeltä lähes 200 000 kuutiometriä ja ajetaan neljään eri läjityspaikkaan. Tulomatkalla sain tutustua Pudasjärvellä Kauppatien historiaan, jossa oppaana oli pitkän päivätyön tehnyt liikennöitsijä Pekka Nevakivi. Kyllä hänellä riitti kertomista ja oli tosi mielenkiintoista. Kävimme myös ajelulla ja hän oli valtavan hyvä opas ja muisti lähes jokaisen talon historian ja tiesi, kuka missäkin on asunut tai pitänyt yritystä. Hän toivoi, että paikkakunnalle perustettaisiin kotiseutuyhdistys. Jos sellainen perustettaisiin, lupasin olla lehtemme kautta hyvänä ja aktiivisena yhteistyökumppanina.