keskiviikko 20.1.10

Teimme Pudasjärvi-lehteen Kauppatiestä erikoissivut. Työ oli hyvin mielenkiintoinen, kun siinä joutui syventymään Pudasjärven yritystoimintaan ennen sotia ja sen jälkeen. Monenlaista mielenkiintoista asiaa ilmeni muun muassa se, kuinka vaikeuksien keskellä vain piti löytää ratkaisut. Linja-autoyrittäjällä oli muun muassa puute renkaista. Ne tossutettiin kokonaan ja kun rengas alkoi pehmetä käyttökelvottomaksi laitettiin renkaan ympärille rautaista vahviketta. Toki se vaikutti jo ajomukavuuteen, mutta linja-autot vain kulkivat ja palvelu toimi. Häkäpönttöratkaisut, bensan puute, varaosien puute yms oli jokapäiväistä. Siitä huolimatta ratkaisut löydettiin. Nyt on meillä tavaraa yllin kyllin, tiet ovat loistokunnossa, tietoliikenne- ja puhelinyhteydet pelaavat hyvin nopeasti, rahan korko on alhainen jne.

Osaammekohan antaa tälle asianmukaisen arvostuksen. Joskus täytyisi ihan pysähtyä miettimään, että miten monet asiat ovat meillä aivan erinomaisesti eli jos vertaa tilannetta muutama vuosikymmen taaksepäin.

Osaammekohan antaa nykyajan mukavuuksille asianmukaisen arvon, joka lisäisi tyytyväisyyttämme ja toisi iloa elämään – vaikka ulkona vielä olisi harmaata ja päivät valon suhteen lyhyitä.