Päivällä Ristijärvellä Illalla Iissä keskiviikko 13.1.10

Eilen sain käydä pitkästä aikaa Ristijärvellä, kun RistiHalloo hakemiston teko on siellä loppusuoralla. Ehdin tavata pikaisesti tyttäreni Lean, joka on paikkakunnalla opettajana. Sain myös hyviä kuvia koulumaisemista aamuhämärissä kun puut olivat huurteessa. Tapasin ensimmäistä kertaa kunnanjohtaja Raija Potilan, joka on ollut virassa kaksi vuotta. Ristijärven Yhteispalvelupisteessä kuntalaiset saavat hyvin monimuotoisesti palveluja ja sain kunnan toiminnasta monenlaista uutta tietoa. Illalla olin Iissä, jossa meillä lions Raatti klubilla oli vierailu. Meitä vierailijoita oli 24 ja paikallisia ei ehkä ihan yhtä monta. Kokoonnuimme Uittokahvillassa Iin Vanhassa Haminassa. Paikallinen historioitsija ja turistiopas Pertti Huovinen kertoi hyvin valaisevasti ja seikkaperäisesti Iin Vanhasta Haminasta lähtien yli 500 vuoden takaa, jolloin se jo oli markkinapaikkana sekä lännestä meren takaa Ruotsista ja ja idästä tulleiden ihmisten kohtaamispaikkana. Oli myös nuorten esittämää haitarimusiikkia sekä Raatista Laulavien leijonien lauluesityksiä. Ensi kuussa vierailemme Muhoksella.