Jouluaaton aattona 23.12.2009

Niin se tänäkin vuonna joulu tulla tupsahti eli on aaton aatto kun tätä kirjoittelen. Olemme lähdössä Syötteen matkailualueelle jakamaan Pudasjärvi-lehden joulunumeroa eri yrityksiin ja että sitä kautta saavat noin 2000 alueelle joulunviettoon tullutta turistia niitä lukea. Vähän oli puhetta, että jäisimme pariksi päiväksi Syötteelle viettämään jouluakin, mutta teimme kyselyjä niin myöhään, että ainakin eilen vielä oli Hotelli Iso-Syöte täynnä, oli ulkomaalaisia ryhmiä tullut useista eri maista ja porukkaa heillä majoituksessa yli 200 henkeä. On todella hienot ilmatkin joulun viettoon ja ennenkaikkea lunta, joka nykyään ei olekaan enää itsestään selvyys monissa matkailupaikoissa.

Tuusniemellä on tarkoitus lähteä käymään joulun aikana äitiä ja muita lähisukulaisia tervehtimään. Lapsista Eeva (ja Vesa) kävivät jo viime viikonvaihteessa. Luvassa on Lean perheen vierailu joulujen välillä ja ehkäpä Joonallakin tiet ohjaavat tänne päin lähipäivinä. Eilan tytär Ritva, joka viettää tänään synttäreitä, on tulossa koiransa kanssa tapanina ja Olli pian perästä. Haaveilen, että ehtisi jonkin kirjan lukea jouluna ja käydä lenkillä. Ehkä joulukirkossakin piipahdamme.

Viime sunnuntaina olikin hyvä lenkki, sillä kaverit Niko ja Eini veivät lähes 2 tunnin lenkille ja matkaa 15 asteen pakkasessa kertyi noin 15 km.

Hiihtämään en ole vielä päässyt, mutta juuri tämän aamun Kalevassa oli maininta, että Oulussa olisi latuja 140 km nyt ajettuna, tosin perinteisen urat vain Sankivaarassa.

Joten tällaisissa mietteissä tässä vaan joulua viettämään.