Kärppä ottelussa

Minulla tuli tilaisuus olla mukana Kärppien tämän kevään viimeisessä ottelussa, jossa joukkue pääsi hopealle JYP:n voittaessa ensimmäistä kertaa kultaa. Hyvä yrittäjäystäväni soitti paria tuntia ennen ottelua, että kiinnostaisiko tulla ottelua katsomaan, minulla on firmakortti ja paikka olisi vapaa ja vieläpä eka rivillä juuri Kärppäjäähyaition takana. Olihan se hieno yllätys ja ilman muuta lähdin. Pojalleni laitoin menomatkalla testiviestin, että ”ollaanpa tässä menossa Kärppäotteluun”.

Tuttu tunnelma oli vastassa ja halli tietenkin aivan täynnä. JYP:n fanikatsomo oli oikealla takana ja sieltähän kuului koko ajan kannustushuudot, taputukset, laulut, tömistelyt, paukuttelut ym. Toki Kärppien kannattajat olivat valtaosa hallista ja ääntä läksi heiltäkin. Maamme laulun aikana sanan ”pohjoinen” kohdalla halli kajahti räjähtävästi.

Kärpät kyllä  yritti, laukauksia sateli jatkuvasti Wallinheimon vartioimalle maalille – mutta kun ei mennyt sisälle. JYP:n harvat hyökkäykset taas näyttivät onnistuvan melkein aina. Jo toinen laukaus meni maaliin ja toinenkin maali tuli helpon näköisesti. Toisessa erässä kiekko meni yli laidan ja heti se kopsahti hartioihini. Ei enää onneksi sattunut kovin kipeästi, mutta tuntui kuitenkin. Kiekon kuitenkin joku nappasi ennen minua, joten en saanut sitä muistoksi.

Istuimme Kärppien jäähyaition takana. Yhteen aikaan oli yhtäaikaa kolme pelaajaa yhtäaikaa siellä istunnolla, kun Aarnio kärsi kymmenminuuttistaan ja kaksi muuta pelaajaa oli jäähyllä. Tyttäreni Eeva lähetti tekstiviestin, että isäpä näkyi tv:ssä. Oli ollut kuulokkeet korvilla – niin olikin, sillä kuuntelin radio Megalta Ari Steniuksen selostusta. Siinä pysyi ajan tasalla, kuka milloinkin oli kiekkoa kuljettamassa ja mitä kentällä tapahtui.

Ottelun tulos ei ollut ihan sitä mitä odotettiin. No, kyllä JYP voittonsa ansaitsi ja onhan historiallista, että Kärpät on seitsemättä vuotta peräkkäin mitaleilla. Istuimme aivan aitiopaikalla seuraamassa mitaleidenkin jakelua. Kultamitaleitten jaon aikana ja JYP:n kultajuhlan aikana Kärppäpelaajat olivat jo poistuneet pukuhuoneisiin. Toimitusjohtaja Junno antoi radiohaastattelussa täyden tunnustuksen JYP:n joukkueelle ja onnitteli heitä voitosta. Menihän voitot 4-0, jota ei kyllä juuri kukaan olisi etukäteen uskonut.

Taukojen aikana näin paljon tuttuja muun muassa Puolangalta tapasin Einon ja Terhon sekä näytti olevan sieltä muitakin Vaarojen Puolangalta mukana. Taukojen aikana piti vain ihmetellä, että niin paljon on vapaaehtoisia talkootyöntekijöitä mukana. Yleensä pelaajat ja valmentaja sekä joskus toimitusjohtaja ovat julkisuudessa. Kuitenkin hyvin merkittävän työn tekevät myös vapaaehtoiset talkoolaiset. Nostan heille tässä nyt hattua ja annan täyden arvostukseni ja kunnioitukseni. Onnittelut myös heille hienosta jääkiekkokaudesta. Katseet myös heti tulevaan kauteen! Tosin ennen sitä on jääkiekon MM-kisat ja vilkas kesäurheilukausi.