Ke 19.2 yrittäjäyhdistyksissä

Blogiin

Vierailin keskiviikkona 19.2 Haukiputaan Yrittäjien hallituksen kokouksessa. Esillä oli seuraava Yrittäjälehti, jota olemme toimittaneet Haukiputaalla usean vuoden ajan yhdessä Yrittäjäyhdistyksen kanssa kolme kertaa vuodessa. Keskustelimme lehdestä, jota toivottiin jatkettavan entisellä mallilla ja tyylillä eli paljon pitäisi olla asiaa ja taloudellista tuottoa samalla. Sovitiin myös jutuista. Vierailijana oli myös yrittäjille koulutusta tarjoava Rastorin yhteyspäällikkö Veli-Antti Vasela. Hän esitteli oppilaitoksen toimintaa ja innosti yrittäjiä jatko-opintoihin.

Klo 12 olin Iissä Yrittäjien hallituksen kokouksessa, jossa oli esillä Iin keskustan kehittäminen. Vierailijana oli konttoripäällikkö Juha Immonen Nordeasta ja kunnanvaltuutettu Risto Tolonen. Keskustan kehittämisprojektissa yrittäjien edustajana toiminut Tauno Kova esitteli viimeaikaisia toimia, joilla on keskustaa kehitetty; laitettu puistopenkkejä ja roskakoreja, siistitty puistoja, pidetty neuvotteluja tiestön hoitajan Destian sekä Iin kunnan ja seurakunnan kanssa sekä tonttien omistajien kanssa. Haminan aluetta on myös kehitetty muun muassa markkinapaikaksi. Otin heistä yhteisen kuvan tulevaan Iiläiseen. Tilaisuus aloitettiin ruokailulla, jonka oli sinne järjestänyt pitopalvelu Florens, tutut naiset yrittäjinä.

Sitten menin parturiin Ritva Aallolle. Sain seurata samalla parisprinttihiihtoja, joissa Kuitunen ja Saarinen saivat kultaa ylivoimaisesti ja miehet Jauhojärvi ja Nousiainen pronssia ja hävisivät loppukiritaistelussa hopean monon mitalla ja kullan parilla metrillä. Naisissa olisi ollut toinenkin joukkue ja kaksoisvoiton paikka, mutta maata kohden ei saanut osallistuia kuin yksi joukkue. Näyttää, että Suomella on hyvin vahva viestijoukkue, ainakin naisilla.

Illalla vierailin vielä Kiimingin yrittäjien hallituksen kokouksessa, jossa esittelin lehtiasiaa ja otin heistä yhteiskuvan. Kokous oli Kiimingin Fysio Mari Halkolan tiloissa, joka itsekin kuuluu hallitukseen. Kiimingin Yrittäjillä on vilkasta toimintaa ja he tekevät lehteä kolme kertaa vuodessa. Ehkäpä esityksestäni jäi joitakin asioita, joita he voivat hyödyntää lehden tekemisessä. Monia tuttuja oli mukana, olinhan ollut Kiimingissä valokuvaliikkeen pitäjänäkin 80- ja 90-luvulla.