Alkaneen viikon tunnelmia

Pudasjärvi lehdestä on ilmestymässä neljäs numero, joka on teetättänyt pitkää työpäivää viime viikolla ja vielä tänään maanantaina. Tässä numerossa ovat olleet merkittävänä yhteistyökumppanina Kurenalan koulun 6A luokka, jotka keräävät rahaa retkikouluviikkoon. Ulkomaanmatka suuntautuu toukokuussa Kreetan Haniaan. On mukava ollut nähdä, kuinka jo 6-luokkalaiset osaavat ottaa kuvia ja kirjoittaa juttuja. Ilmoitushankintaa ovat toteuttaneet oppilaiden vanhemmat ja saavatkin ilmoitusmyynnistä sievoisen summan retkirahastoon. Seuraava lehti 3.12 tehdään Pudasjärven Yrittäjien erikoisnumerona. Olemme tällä hetkellä tekemässä yrittäjälehtiä Iihin sekä Haukiputaalle. Ne ovat jaossa ensi viikonloppuna. Lionsklubin Kilauta palveluhakemisto Utajärvelle on lähdössä painoon aivan lähipäivinä, LC Ylikiimingin Palveluhakemisto Ykilooki on jo painossa sekä LC Kiimingin hakemiston töitä aloitellaan. Valokuvaustöitä on ollut runsaasti. Esimerkiksi kuvia otin runsaasti viime viikonvaihteessa Rokualla, jossa oli Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien syyskokous, luottamushenkilöiden neuvottelupäivä sekä Maakunnallinen Yrittäjäjuhla yhdessä Utajärven Yrittäjien 30-vuotisjuhlan kanssa. Tiedottamistöitä on ollut myös eri paikkakuntien Vuoden Yrittäjien palkitsemisen tiedottamisessa eri tiedotusvälineille. Palkitsemiset aloitti Kempele viime viikolla pe iltana, jossa 29-v Jussi Tuohino sai yrittäjäpalkinnon. Utajärvellä palkinto luovutettiin la iltana taksiautoilija Kalle Hentilälle. Tällä viikolla on Tyrnävällä vastaava tilaisuus, samoin Iissä. Oulussa, Haukiputaalla, Pudasjärvellä ja Kuivaniemellä palkinnot jaetaan myös itsenäisyyspäivään mennessä ja olemme tiedottamis- ja valokuvaustehtävissä em tapahtumissa mukana. Tänään maanantaina painetaan Muhoksella toimivan Kustannus Oy Maaseutulehdet Oy:n Kotipitäjä –lehti sekä Elävä Maaseutulehti, joihin teimme lähes kaikki jutut.

Tänä aamuna maanantaina näytti olevan pakkasta 9 astetta, joten talvi on nyt tullut. Tykkään lämmittää taloamme puulla, joten kohta menen laittamaan tulen uuniin ja takassakin on kiva polttaa puuta. Olisi puuhellakin, mutta sen käyttö on jäänyt vähälle. Tarkoitus on käydä tällä viikolla avantouinnilla ja juoksulenkilläkin ainakin pari kertaa. Ensi lauantaina on keilauskisa Kajaanissa Jummien joukkueessa. Pitäisi ehtiä ainakin kerran harjoittelemaankin ennen sitä.