Pudasjärvi –lehti aloitti toiminnan

Kirjoitin huomenna keskiviikkona ilmestyvään Pudasjärvi -lehteen seuraavan pääkirjoituksen:

Kädessäsi on Pudasjärvi –lehden ensimmäinen numero. Lehti on puolueista tai muista tahoista riippumaton kaupunkilehti. Olemme useiden vuosien ajan tehneet Pudasjärven Yrittäjien markkina/kesälehden, viime joulukuussa yhdistyksen 35-vuotislehden sekä viime toukokuussa paljon myönteistä palautetta saaneen Hyvän Olon lehden, jonka takana olivat puuhakkaat lionit Pudasjärven Hilimat. Palveluhakemisto Pudisluurin olemme myös olleet toteuttamassa useita kertoja, viimeksi tämän vuoden helmikuussa. Pidin myös yhteyttä Pudasjärvelle lehtiasioissa 80-ja 90-luvulla toimiessani silloin edelleen ilmestyvän Puolanka -lehden päätoimittajana ja kustantajana.

Pudasjärvelle julkaisuja tehtäessä on tullut ilmi, että paikkakunnalla on tarve joka kotiin jaettavasta kaupunki lehdestä. Siihen tarpeeseen olemme nyt vastanneet ja vastaanotto yrittäjien ja monien muidenkin tahojen puolelta on ollut myönteinen.

Toivomme, että nyt toimintansa aloittava Pudasjärvi –lehti voi palvella kaikkia pudasjärveläisiä myönteisessä hengessä toimitetun tiedon levittäjänä.

Tämän vuoden puolella lehti tulee ilmestymään noin kahden viikon välein. Ensi vuoden ilmestymistiheys riippuu ilmoittajien ja lehden lukijoiden toiveista ja tarpeista.

Lehteä kustantamaan perustettavan yrityksen kotipaikka tulee olemaan Pudasjärven kaupunki, joka maksaa myös verot paikkakunnalle. Ideoita, juttu- ja toimintavinkkejä otamme mielellämme vastaan. Pudasjärvisten asioissa uutiskynnys tulee olemaan hyvin matala. Arvostamme myös lukijoiden omatoimisuutta juttujen kirjoittamisessa ja tavoitteena on luoda paikkakunnalle laaja avustajien verkosto, joka takaa monipuolisen kotiseudun asioista kertovan sisällön lehteen. Heimo Turunen päätoimittaja