Muhoksen klubin vieraana

Kävin viime tiistaina vierailulla LC Muhoksen klubikokouksesta. Siitä kirjoitin Kotipitäjälehteen seuraavan jutun. Kutsuin muhoslaiset Raatti klubin vieraaksi ja he kutsuivat myös raattilaiset Muhokselle. -Vierailu kiinnostaa kovasti, sillä emme ole pitkään aikaan käyneet klubivierailuilla ja sehän on yksi lionstoimintaan kuuluva perusasia, totesi pitkäaikainen jäsen Pertti Marttinen. Kokousta johti tämän kauden presidentti Juha Isosalo ja sihteerinä toimi Pirkko Tiepuoli.

Miss Universum Armi Kuuselan kotitalo on sijainnut Osuuspankkikiinteistön ja autojen pysäköimispaikalla. Kotitalosta kertova laatta tullaan kiinnittämään Muhoksen Lionsklubin toimesta lähiaikana Osuuspankin seinään. Laatta on jo valmiina odottamassa kiinnitystä.

LC Muhoksen klubikokous on joka kuukauden kolmas tiistai. Kokouksessa oli pitkä asialista. Vuosittain klubi jakaa anomusten perusteella avustuksia kaksi kertaa vuodessa. Seuraava avustusten myöntäminen tapahtuu lokakuun klubikokouksessa, joten avustusanomuksia voi nyt toimittaa klubille. Kaavake ja ohjeet löytyvät klubin kotisivuilta tai asiaa voi kysyä lion Seppo Suikkaselta. Avustusrahaa on varattu 8000 euroa syksylle ja saman verran ensi keväänä jaettavaksi.

Klubi-illan kohokohta oli Gunnar Göranssonin hyväksyminen Muhoksen klubin uudeksi jäseneksi. Puoliso Liisa oli myös paikalla.

Päätettiin osallistua sotien veteraanien järjestämään keräykseen lokakuussa, Pertti Marttinen toimii yhdyshenkilönä. Jousiammunta kiinnosti klubilaisia siinä määrin, että päätettiin järjestää Oulun Jousimiesten vieraaksi retki. Klubilaisista löytyy myös golfin harrastajia ja päätettiinkin lähteä vielä tämän syksyn aikana kokeilemaan tätä suosiotaan lisäävää harrastusta.

Kokouksessa kuultiin selostus onnistuneista ja monipuolista ohjelmaa sisältäneestä Koivu ja Tähti päivistä, joiden järjestelyissä klubilaiset olivat aktiivisesti mukana. Järjestelyissä mukana ollut Tero Haipus kertoi, että kuntaan suunnitellaan kulttuuriantia tarjoavan Koivu ja Tähti seuran perustamista.

Muhoksella järjestettiin elokuussa valtakunnallinen leijonamotoristien tapaaminen, josta kuultiin tuoreet terveiset. Tutustumiskohteina olivat Fortumin Pyhäkosken voimalaitos ja siellä sijaitseva museo. Sieltä moottoripyörät käännettiin Tyrnävän suuntaan, jossa vierailtiin Tyrnävän pottuviinatehtaalla. Pisimmältä matkalta Muhokselle saapuivat Sinikka ja Erkki Niemelä Anjalankoskelta, josta heille tuli mutkien kautta ajamista 2950 kilometriä. Vanhin pyörän ja ajajan yhteen laskettu ikä oli 85 vuotta. Ensi vuonna kokoonnutaan Turussa. Tapahtuman organisaattori Erkki Ojala kertoi olleensa mukana leijonamoottoripyöräilijöiden kokoontumisissa jo kahdeksana vuonna peräkkäin.

Tapaamisessa kuultiin myös terveiset valtakunnallisesta Lionsliiton vuosikokouksesta Lappeenrannasta, piirihallituksen vaihtokokouksesta Kierikistä ja viime piirihallituksen kokouksesta Sotkamosta. Uusien virkailijoiden koulutuksessa oli piipahdettu Pyhännällä.

Seuraavassa klubikokouksessa lokakuussa on ohjelmassa avustuksien jakamisen ja muiden klubiasioiden käsittelyn lisäksi piirikuvernööri Asko ja puoliso Kaisu Merilän vierailu, joten klubilaisetkin saapuvat kokoontumiseen puolisoiden kera.