Lions piirihallituksen kokouksessa Sotkamossa

Lionsliiton Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Raahen seudun käsittävän i-piirin hallituksen jäsenet saivat Sotkamosta niin nykypäivän kuin historiallista tietoa lauantaina 30.8. Kokous pidettiin Naapurivaaran huvikeskuksessa, josta Sotkamon klubin sihteeri Ari Korhonen piti kokousväelle esitelmän. –Laajalti Kainuusta ja jopa ympäri Suomea kokoontuva tanssiväki sekä artistit taas omalta puoleltaan ovat äänestäneet vuosittain Naapurivaaran huvikeskuksen Suomen parhaaksi tanssilavaksi useaan kertaan viime vuosina. Paikan omistavan Sotkamon Nuorisoseuran aktiiviväki tekee kaikki työt talkoilla, myös kokousväen ruoka- ja kahvitarjoilun, hän kertoi. Kunnan tervehdyksen esitti valtuuston varapuheenjohtaja Anne Lukkari korostaen Sotkamossa olevan tekemisen meininkiä. Sotkamon klubin presidentti Antti Leppävuori kertoi, että Sotkamossa on ollut vireää ja paikkakunnan kehittämisen merkeissä olevaa lionstoimintaa vuodesta 1965 lähtien kahden klubin sekä nuorten muodostamien kahden Leo klubin toimesta.

Piirikuvernööri Asko Merilä Utajärveltä toi terveiset kansainvälisestä vuosikongressista Bangkokista. Lionsjärjestö ovat maailman suurin palvelujärjestö, jolla on toimintaa 202 eri maassa. –Lionit ovat miehiä ja naisia, jotka antavat aikaansa humanitäärisiin tarkoituksiin. Lionsklubit arvioivat paikkakunnillaan auttamisen tarpeita ja valitsevat sen mukaisesti palveluhankkeita. Kansainvälisesti lionit ovat keskittyneet näön suojeluun ja pelastaneet muun muassa kaihileikkauksia tukemalla miljoonien ihmisten näön. Suomessa on kerätty käytettyjä silmälaseja ja toimitettu niitä Karjalaan. Lionit ovat tulleet tunnetuksi myös kansainvälisestä nuorisovaihtotyöstä. Nyt onkin toiminnan teemana ”Yhdessä nuorten kanssa”, kertoi Asko Merilä.

Kokouksessa esitettiin lukuisia raportteja eri toimintamuodoista.

Piirimme keräämällä rahasummalla Sight First II kampanjassa olemme pelastaneet noin 1600 henkilön näön. Keräyssumma näyttää nousevan noin 130 000 euroon, joka on hieman yli piirin oman tavoitteen ja valtakunnallisesti i-piiri sijoittuu keskitasoa paremmalle puolen, kertoi Matti Tieksola.

Klubeissa olisi sääntöjä uusittava mallisääntöjen mukaisesti ja niissä otettava huomioon tasa-arvoisuus. Hän lupasi innostaa liitännäisklubien perustamiseen. Pienimmillään siihen tarvitaan vain kolme jäsentä, totesi Asko Merilä.

Piirin alueelle julistettiin jäsenhankintakilpailu joka päättyy helmikuun lopussa. Piirin kokouksessa palkitaan joka alueelta paras jäsenhankkija sekä piirin alueelta paras alue, lohko ja klubi. Virkailijakoulutuksia pidettiin elokuussa kolme. Oulussa oli 40 osallistujaa, Pyhännällä samoin 40 ja Kajaanissa 27 henkilöä. Piirin nettisivuja on uudistettu ja kävijöitä on niillä käynyt yhä lisääntyvässä määrin. Sinne toivotaan myös klubien lähettämää aineistoa.

Nuorisovaihtoon on lähdössä 30 nuorta piirimme alueelta. Heille pyritään järjestämään yhteisiä muistelotilaisuuksia ja saamaan myös heidät jatkossa lionstoimintaan mukaan. Rauhanjulistekilpailuun toivotaan mahdollisimman klubin tilaavan materiaalia syyskuun kuluessa ja ottavan yhteyttä oman paikkakuntansa kouluun. Joulukortteja toivotaan tilattavan mahdollisimman runsaasti ja lioneiden omia adresseja käytettävän onnitteluissa ja surunvalitteluissa. Piirilehti TervaLeijona on piirin merkittävin tulonlähde. Helmikuussa ilmestyvään lehteen toivotaan mahdollisimman monen klubin osallistuvan. Kokoukseen osallistuneista 21 jäsenestä otettiin yhteinen kuva. Mukana oli myös Sotkamon klubien jäseniä sekä piirihallituksen jäsenten puolisot, jotka tutustuivat kiertoajelun aikana Naapurivaaran lisäksi Snowpolikseen ja Hotelli Lomaklubiin. Osa kokousväestä jäi vielä

viettämään iltaa Naapurivaaralla tanssiliikunnan merkeissä.