Kärppäottelussa mukana

Torstaina 18.9 tuli mahdollisuus lähteä Kärppäotteluun Oulun jäähallille, kun yrittäjäkaverini tarjosi yrityksensä kausikortillaan paikan. Auton laitoin vakiopaikalle hautausmaan parkkipaikalle, josta puiston läpi ei ole kovin pitkä matka hallille – eikä tarvitse viedä asiakaspaikkoja markettien pihalta. Pertin firmakortti oli entiselle paikalle Kärppäpelaajien jäähyaition taakse katsomon ensimmäiselle riville. Edessämme oli kaksi lasia, joten ei ainakaan kiekkoja tarvinnut pelätä, vaikka istuimme lähellä jäätapahtumia. Niitä riittikin. Kärpät meni johtoon, mutta erän lopulla Pelicansit tasoitti. Toisessa erässä Kärpät sai yhden maalin, mutta kolmannessa erässä 17 sekunnin sisällä Pelikaanit tekivät kaksi maalia ja kun kotijoukkue ei pystynyt tasoittamaan kovasta painostuksesta huolimatta, tuli Kärpille kolmas peräkkäinen tappio. Eli heillä on vain yksi voitto tällä kaudella. Pelitilanteissa pysyin hyvin mukana koska kuuntelin korvalappustereoilla radio Megalta Ari Steniuksen ammattitaitoista ja mahtavaa selostusta. Pertti vierelläni antoi tietenkin omia kommenttejaan, sillä hän seuraa huomattavasti minua tarkemmin Kärppien kuulumisia.

Juhamatti Aaltonen ja ruotsalaisvahvistus Jonas Andersson nauttivat yhteisestä tekemisestä. Laiturien sentteri amerikkalainen Daniel Corso ei ihan vielä ketjukaveriensa tahtiin yltänyt, mutta ei ollut kaukanakaan iloisesti rallattelevan AA-kaksikon vauhdista. Parin lukuisista yrityksistä ensimmäinen toi tulosta ajassa 5.17, kun Anderssonin komea jättö taakse tarjosi Aaltoselle paikan kiskaista kiekko varmasti Pelikaanien maalivahti Niko Hovisen taakse. Kärpien veräjän suulla ei ollut tällä kertaa Tarkki, vaan Petri Koivisto joka ehkä vei tasapelin mahdollisuuden hyvistä torjunnoista ja kopeista huolimatta. Väliajoilla kävelimme hallin ympäri ekatauolla sorruimme hoddoggiin kahdella nakilla. Kyllä se maistuikin. Useita tuttujakin näin siellä muun muassa PPY:n toimitusjohtaja Marjo Kolehmaisen, joka kertoi ottaneensa kausikortin pitkän tauon jälkeen -80 luvulta, jolloin myös asui Oulussa. Ykkössuutarien Risto Luttisen kanssa vaihdoimme kuulumiset kuten Kärppien kaikki kotiottelut katsovan autokorjaamoyrittäjän Risto Tonterin. Tavallisesti iiläisten yrittäjien usean hengen porukka on myös hallilla, nyt en heitä tavannut. Lienevät olleet kuitenkin paikalla. Oululaistuneen Olavi Kovan kyllä tapasin. Halli ei ollut aivan täynnä. Arvioin olleen paikalla nelisentuhatta katsojaa.

Seuraava peli on Porin Ässiä vastaan lauantaina. Siinä Kärpät ovat pakkovoiton edessä. Tosin he eivät lehtitietojen mukaan sitä näin itse koe, mutta tosiasiahan se on. Viimeksi Kärpät on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin varsinaisella peliajalla tammikuussa vuonna 2003. Uusi valmentaja Matti Alatalo on myös suuren paineen alla. Ottelussa tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa Kärppien kolmas ulkomaalaisvahvistus yhdysvaltalainen puolustaja Justin Forrest.