Metsurityöt mieleisiä

Minulla on mieleinen harrastus metsurina toimiminen. Sain mieleistä työtä lehti- ym yhteistyöstä tutut kauppiaan tontin raivauksesta Oulun lähikunnan taajamassa. Siellä kävin viime viikolla yhden aamupäivän. Oli pajukkoa ja tiheään kasvanutta nuorta koivikkoa. Kun olin siellä työskennellyt muutaman tunnin, alue näytti jo aivan erilaiselta. Itsellä oli hyvä mieli, kun työn tulokset näkyivät heti, olin saanut ilmaista kuntoilua ja raitista ilmaa. Minua ihmetyttääkin kovasti se, että on niin paljon Oulun ja lähikuntienkin taajamissa hoitamattomia metsiköitä. Tien varret ovat turreikkoina. Silmää ilahduttaakin kovasti sitten, kun joku alue on raivattu. Se on aivan eri näköinen. Kiimingin kunnassa toteutettiin Metsänhoitoyhdistyksen toimesta taajamassa metsiköiden raivausta ja kyläkuva muuttui aivan totaalisesti myönteiseen suuntaan. Samankaltaista kampanjointia toivoisi joka puolella. Ehkäpä kallistunut polttoaineiden ja muunkin energian hinta on vauhdittamassa kotimaisen puuenergian tehokkaampaa talteen ottamista. Itse haluan olla siinä työssä innokkaana mukana. Valitettavasti vain nämä normaalipäivätyöt meinaavat haitata tätä kivaa kuntoilu- ja mielenvirkistystä edistävää harrastusta.