Keilakisa Kuusamossa ja Kempeleessä ¼ maraton

Viime viikonvaihteessa Keilaseura Jummeilla oli virkistysviikonloppu Kuusamossa Saapungin mökeillä. Pidimme siellä myös seuran vuosikokouksen. Päätimme osallistua ensi kaudella viimevuotiseen tapaan Valtakunnan sarjan nelosen tasolla. Lohkomme muut joukkueet ovat Kajaanista ja Sotkamosta, kun Puolangan Ryhti nousi viime kaudella kolmossarjaan. Ensimmäinen kisa on jo syyskuun puolessavälissä Kajaanissa. Joukkueeseemme kuuluu viisi miestä, joten pientä kisaa käydään aloituskokoonpanossa, koska keilakilpailut käydään nelihenkisin joukkuein.  Tarvittaessa naiset myös tuuraavat meitä, koska heillä ei ole nyt omaa kilpailu joukkuetta. Tottahan toki Kuusamossakin keilasimme perinteisen Reissukisan. Olin voittanut kahtena vuonna. Nyt jäin harmittavasti niukasti toiseksi Tapion viedessä kiertopalkinnon Utajärvelle. Viiden sarjan tulos oli 816, kun Tapiolla se oli 828. Tropiikin keilahallissa pidetyssä kisassa oli kymmenen keilaajaa. Samalla jännäsimme Tommy Evilän pituushyppyä Pekingistä, mutta askelmerkit eivät hänellä edelleenkään sattuneet ihan kohdalleen ja loppukilpailupaikka jäi saamatta – tosin vain 16 sentin päähän. Mölökkykisassa puolisoni Eila oli voittaja. Sunnuntaiaamuna oli aikainen herätys, koska halusin osallistua Kempeleessä neljännesmaratoonille. Tarkoitus oli juosta puolikas, mutta kesäflunssa on ollut sitkeänä, joten piti tyytyä lyhempään matkaan. Sää oli mitä erinomaisin ja sporttisessa seurassa hölkkäsin 10,5 km 1.15 aikaan. Sen jälkeen oli uiminen Zimmari –uimahallissa ja kyllä siellä kuuli monenlaista selitystä, miksi nyt meni kuten meni. Minulla ei paljon selityksiä ollut, mutta hyvä mieli kivan juoksulenkin jälkeen. Tarkoitukseni ei olekaan päästä ulkoministeri Stubbin vauhtiin (City maratonilla lauantaina oli juossut reilusti alle neljän tunnin koko maratonin), mutta kuitenkin jatkaa juoksu- ja kuntoiluharrastusta. Pitäisin sitä jopa elinehtona.