Äiti Taimin syntymäpäivä tänään

Tuusniemellä asuva äitini Taimi täyttää tänä päivänä 76-v eli viime vuonna vietettiin 75-v päiviä Tuusniemen seurakuntatalossa. Äiti viettää kesät kesämökillään lapsuuskotimme maisemissa Vehmasjärven rannalla. Heinäkuussa pääsin siellä käymään muutaman päivän ajan. Siellä on aina mukavaa puuhastelua, viimeksi kaadoimme sisareni miehen Auliksen kanssa muutaman rannalla kasvavan puun ja haloimme oksat ja pölkyt pinoon. Äidillä loistaa kukkapenkit kivasti, sauna on rannalla, jossa tietenkin joka päivä käydään saunassa, joskus kaksikin kertaa päivässä. Grillikodalla saa nauttia äidin laittamia ruokia, jotka ovat tietenkin erinomaisia ja maistuvia. Suosikkinani ovat kalakukko, suolattu kala ja pannulla voissa paistettu hauki, riisipuuro ja marjasoppa. Äidillä on tapana vierailla kesällä tuttaviensa kanssa kesäteattereissa, joita 100 km säteellä löytyy kymmeniä eri esityksiä. Ennen joulua on sitten pikkujoulut, joita eri yhdistysten järjestäminä äidille kertyy yleensä yli 10. Tämä osoittaa, että äiti Taimi elää aktiivisesti mukana paikkakunnan elämässä. Lasten ja lastenlasten juhlat ovat myös merkittäviä. Tänä kesänä ei tainnut olla rippijuhlia, mutta kahdet lasten lapsen häät olivat ja yhdet ristiäiset. Lisää lasten lapsia on tulossa kun minäkin olen pääsemässä isoisäksi syyskuun alussa ja veljeni Joukon tyttärellä Eijalla on myös syntymässä syksyllä toinen lapsi. En tänään pääse äidin synttäreille, joten piti tyytyä puhelimella soittamiseen. Onnea ja siunausta äidille!