Talkoohenkeä löytyy vielä

Olemme viimeisen kuukauden aikana läheltä seuranneet Iissä tänä viikonvaihteessa järjestettävien Kalevan Rastiviestit järjestelyjä. Teimme sinne lehden sekä käsiohjelman. Huomiota on kiinnittänyt se, että on runsaasti ihmisiä, jotka harrastavat suunnistusta tai asia on niin lähellä sydäntä, että osallistuu järjestelytehtäviin. Nyt juuri tätä kirjoitettaessa on pääsarjojen lähtö käsillä, jota meidän kuvaajamme on siellä kuvaamassa. Ihmettelen myönteisesti, että löytyy niin paljon talkoohengen omaavia ihmisiä, jotka voimiaan säästämättä käyttävät runsaasti aikaa kisajärjestelyihin – kuka missäkin tehtävässä. Ilman talkootyötä kisat olisivat mahdotonta järjestää. Muutaman viikon kuluttua ovat myös Pudasjärven Markkinat ja samanlainen tapahtuma myös Kuivaniemellä. Näissäkin olemme olleet perinteisesti mukana lehtiä tekemässä ja olemme ikuistaneet tapahtumat monien vuosien ajan valokuvia ottamalla. Markkinoiden järjestelyissä on runsaasti talkootyövoimaa eli vielä löytyy ihmisiä jotka tekevät työtä jonkin mielekkään asian ympärillä ilman palkkaa ja sille nostan hattua. Haaveilen myös itse, että jäisi aikaa ja mahdollisuus käyttää aikaa sekä tietojani ja taitojani jonkin hyvän asian edistämiseksi.