Pilkkeiden teko hyvää kuntoilua

Sunnuntaiaamuna ajelin Kajaanin Jormualle tyttäreni Lean ja hänen miehensä Lassen asuinrakennustontille pilkkeiden tekotalkoisiin. Polttopuiden parissa touhuaminen on mukavimpia hommia mitä tiedän. Pilkottavat puut olivat viimekesäisiä asuinrakennuksen ja vesijohdon tieltä kaadettuja puita koivuja, mäntyjä, haapoja, joku kuusikin mukana. Lasse oli saanut lainaksi traktoriin kytkettävän pilkekoneen, jossa terä leikkasi ja halkaisi samalla puun. Se oli nopea tapa tehdä puita ja aikamoinen kasa pilkkeitä syntyi päivän kuluessa. Pikku sadekaan ei haitannut, onneksi sattui olemaan kumikäsineet mukana. Joonakin tuli avuksi iltapäivällä ja sitten minulle jäi aikaa katkoa paksummat puut moottorisahalla.

Puuhommia jatkan myös täällä kotona, kun vaan työkiireiltä ehdin. 10 km päässä on tuttavaeläkeläispariskunnan maalla noin 5 hehtaaria harvennettavaa, tosi tiheää koivikkoa ja pajukkoa, jossa olen kuntoillut jo viime vuodesta lähtien muutaman tunnin päivässä silloin kun aikaa riittää.