Painonhallinnassa valoa näkyvissä

Keskikesä on ohitettu. Juhannus meni töiden merkeissä, kun teimme Utajärvelle lehteä. Lomailmojakin odotellaan, kun heinäkuussa olisi tarkoitus olla reilut kaksi viikkoa lomallakin.

Minulla on ollut viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana painon kanssa ongelma. Se nousee niin salakavalasti, kuten tapahtui viime syksystä lähtien. Kahdeksan kuukauden aikana tuli kahdeksan kiloa lisäpainoa ja sehän alkoi tuntua haittaavasti monin eri tavoin. Tuntui, että mitään konstia ei löydy painonnousun pysäyttämiseksi tai mieluummin saada paino putoamaan.

Sitten kuitenkin sain otettua käyttöön vanhan tutun keinon. Menin Haukiputaalle luontaistuotekauppaan ja ostin viiden vuorokauden paastopaketin. Olin nestepaastolla kuusi vrk ja se oli hyvä katkaisuhoito. Sen jälkeen olen ottanut käyttöön tarkat ruokailu- ja välipalojen ajat, juon vettä runsaasti (vesipullot täytän aamulla ja ovat työpöydällä, että muistaa ne nauttia), jätin kahvin juonnin (joskus kylässä kupillinen) ja samalla kahvileivät, jäätelöt yms. Myös lihaa en juurikaan nyt nauti, vaan teemme keittoja sekä runsaasti kasviksia. Paasto oli käännekohta ja sen jälkeen on alkanut ruokailutottumuksissa ihan uudenlainen elämäntapa, jota on tarkoitus jatkaa toistaiseksi. Painoa on pudonnut reilut kuusi kiloa kuukauden aikana ja jos vielä muutaman kilon saisi pois, niin haaveena oleva maratoninkin juoksu loppukesästä sujuisi kevyemmin.