Lentopalloa Lintulassa yli 30 v

Kävin maanantai iltana pelaamassa lentopalloa urheilukentän vieressä Lintulassa, jossa on pelattu lentopalloa säännöllisesti kaksi kertaa viikossa, ma ja ke, yli 30 vuoden ajan. Pelaajat ovat yksityishenkilöitä, eikä mikään seura tai ryhmittymä ole takana. Verkko ja pallot ovat vuorotellen jonkin pelaajan hallussa. Kaupunki on sen verran mukana, että ovat pitäneet kentän kunnossa. Viime kesänä oli uusittu verkkopylväät ja laitettu jonkinlainen ruohomatto sekä käyvät maalaamassa rajat silloin tällöin. Pelaajia käy vaihtelevasti, joskus on niin paljon, että on pitänyt laittaa useita joukkueita. Kaikki tapahtuu sulassa sovussa ja se on kivaa, kun huumori lentää. Koko ajan heitellään kommentteja niin omille, kuin vastapuolen pelaajillekin.

Asuimme vuodesta 2000 lähtien Lintulassa kuusi vuotta ja kenttä oli entisen kotimme vieressä. Pallon läiske kuului ikkunasta sisään. Siitä osasin sinne mennä katsomaankin ja heti pääsin mukaan. Kerran otin yhteyttä Oulu –lehteen ja sieltä kävi toimittaja ja valokuvaaja ja saatiin juttu lehteenkin tästä harvinaisesta porukasta.

Jos joku tätä lukee, niin vielä mahtuu mukaan. Nyt tänä kesänä on ollut hieman puute pelaajista. Maanantainakin oli vain kymmenen henkilöä mukana eli viisi puolellaan. Jos on enemmän kuin 12-pelaajaa, käytetään vaihtomiehiä tai perustetaan kolmas joukkue.