LC Liminka/Lakeus klubivierailu

Keskiviikkona 19.3 olin lionsklubin vieraana Limingassa, jossa ihan hallituksen kokouksessa oli tehty päätös kutsumisestani vierailulle. Klubissa haluttiin kuulla tiedotusasiasta ja ehkä taustalla oli myös Palveluhakemiston tekemiseen liittyvät asiat ja olinhan muutaman aktiiviveljen kanssa puhunut vierailusta aikaisemmin.

Saavuin Limingan Kansanopiston parkkipaikalle yhtä aikaa joidenkin tilaisuuteen menijöiden lionsien kanssa. Siinä jo mennessä sai vaihtaa ajatuksia ja tutustua. Mukava oli havaita, että lionit kokoontuivat aulaan riviin sitä mukaa, kuin olivat tulleet. Presidentti Eero Riekki ensimmäisenä ja sitten muut siinä järjestyksessä kuin olivat tulleet. Jokainen uusi tulija tervehti jokaisen ja siirtyi riviin viimeiseksi. Minäkin noudatin järjestystä, mutta hieman väärässä järjestyksessä. Menin ensin tervehtimään ja vasta sitten naulakolle heittämään ulkovaatteet, kun muut tekivät sen päinvastoin. No, osaanpa ensi kerralla! Kun kaikki olivat tulleet, 14 osallistujaa, presidentti toivotti kaikki tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti illan ohjelman. Kuulemma normaalisti on paikalla 23-25 veljeä, mutta nyt pääsiäisviikolla väkeä oli poikkeuksellisen vähän. Sitten pidettiin hiljainen hetki aktiivisen lionsveljen Erkki Laurilan poismenon johdosta, joka oli ollut mm. DG 84-85. Hautajaiset ovat ensi lauantaina Lumijoella, jonne mahdollisimman moni lion pyrkii osallistumaan. Kirkkoon suunniteltiin myös kunniakujan järjestämistä. Hautajaisiin odotetaan yli 150 henkeä.

Sitten laulettiin leijonamarssi, jonka näytti aloittavan Heikki Marttila ja muut siihen yhtyivät. Sen jälkeen oli ruokailu. Myönteinen yllätys oli, kun kaikki osallistujat hiljentyivät ruokarukoukseen, joka on klubissa perinteinen tapa. Ruokapöydässä oli kahdenlaista salaattia sekä perunat ja oikein maukas paisti sekä rahkaa, värillisiä karamelleja ja kahvia jälkiruokana. Pöysässäni hieman arvuuteltiin, oliko paistissa mukana myös lampaan lihaa näin pääsiäisviikolla. Pöydässäni istui musteasemayrittäjä, Enfon aluejohtaja, luomuviljelijä ja –mylläri, maanviljelijä, Nokia-Siemensin tuotekehittelijä sekä opettaja. Lionsikä oli kaikilla aika nuori, 80-90 lukua liittymisestä. -Tuossa naapuripöydässä on klubin perustajajäseniä sekä veljet vanhimmasta päästä, todettiin minulle.

Ateriasta maksettiin 10 euroa, minulta vierailijana ei hyväksytty maksun maksamista. Tyrnävän klubin 40 v juhliin oltiin menossa vierailulle 5.4 ja samalla järjesteltiin myös omalla paikkakunnalla kahden klubin juhlaa; Liminka/Lakeus täyttää 45 v ja Liminka/Liminganlahti 25 vuotta. Juhlat pidetään lauantaina 3.5 Kansanopistolla. Juhlapuhujaksi saapuu CC Harri Forss Savonlinnasta. –Juhlat pidetään, vaikka ei olekaan ihan pyöreitä vuosikymmeniä. Tärkeää tässä on se, että naapuriklubit seurustelisivat keskenään, todettiin yhteisesti. Kalenterista oli saatu hyvä tuotto. Sihteeri kritisoi suurpiirteisyyttä (tosin huumorin pilke silmissä), kun oli johtokunnan kokouksessa ilmoitettu vain tuottoarvio. –Täällä on ihan sentilleen tarkka summa olemassa ja ilmoitti luvun.

Sääveikkaus toteutetetaan vapun lämpötilasta, joka mitataan klo 12 lentoaseman mittarista. Viimeisin aika arvata säätila on 20.4, joten piirin kevätkokouksessa 19.4 Utajärvellä ja renkaiden vaihtoaktiviteetissa voidaan myydä arpoja. Jokaiselle veljelle jätettiinkin arpalista. Uutena aktiviteettina päätettiin toteuttaa renkaiden vaihtopalvelu K-Market Mällisen pihalla lauantaina 12.4 tai 19.4 riippuen kevään edistymisestä. Hinta tulee olemaan 20 euroa autoa kohden eli 5 e renkaalta. Saunavastojen tekoa suunniteltiin kesälle. Klubi oli tilannut kolme Melvin Jones jäsenyyttä. Tavallisesti klubiin on touhuttu kaksi ritaria vuosittain, nyt päätettiin tyytyä yhteen, koska on useita MJ:tä. Tapio Junkkoselle ojennettiin päämajasta postissa tullut 25-v jäsenyysmerkki. Äskettäin ilmestynyttä Lakeuden sissit kirjaa päätettiin avustaa ja myös sitä markkinoida.

Pääsin esittämään varttitunnin kestävän puheenvuoroni 20.45. Kerroin Oulu/Raatti –klubista terveiset ja selvitin uuden Oulu/Kaakkuri –klubin perustamisvaiheita. Annoin pikaisen tietoiskun tiedottamisen tärkeydestä ja suhteiden hoitamisesta tiedotusvälineisiin. Minulla oli myös mukana näytekappaleita eri paikkakuntien Palveluhakemistoista, joita veljet näyttivät mielenkiinnolla tutkivan. Vierailu oli tosi mukava ja täyden kuun paistaessa läksin ajelemaan kohti kotia. Aukaisin heti radion kuullakseni miten Kärppä ottelussa oli käynyt. Meneillään oli kiihkeä jatkoerän kamppailu Pelicansien ja Jokereiden kesken ja kuinka ollakaan; lahtelaiset väänsivät voiton itselleen ja kamppailut jatkuvat perjantaina Lahdessa. Blues oli saanut neljännen voittonsa HIFK:sta ja varmisti näin paikkansa ensimmäisenä joukkueena neljän parhaan joukkoon. Tappara otti kolmannen voiton JYP:stä ja sitten kuulin, että Kärpät oli voittanut Ilveksen Oulussa 6-3 eli oululaisilla (samalla koko pohjois-suomalaisilla) on katkolla jatkoon pääsy pe iltana Tampereella. Tulomatkalla poikkesin Tupoksen ABC:lla. Siellä tapasin pyhäntäläisiä, jotka olivat tulossa Kärppä ottelusta innoissaan. –Me voitimme 6-3, he kertoivat kärppäfaneina ja keltamustat paidat päällään.