Joulun ajan kuulumisia perjantaina 21.12!

Joulukuun alku oli vielä tosi kiireistä aikaa, kun teimme Pudasjärven Yrittäjien lehteä, joka ilmestyi ennen Itsenäisyyspäivää. Sitten helpotti työkiireissä siinä mielessä, että ei ollut tiukkaa aikarajaa jonkin tuotteen valmistumisessa. Aloitimme välittömästi Yli-Iin hakemiston tekemisen painattamalla ja postittamalla ”tarkista numerosi” –lehden jokaiseen yli-iiläiseen talouteen. Heti perään teimme samankaltaisen lehden Pudasjärvelle, jossa sielläkin on alkamassa Pudisluuri hakemiston uusiminen. Yli-Iin hakemisto valmistuu tammikuun puolessa välissä ja Pudisluuri kuukautta myöhemmin.

Heti lehden postittamisen jälkeen alkoi puhelin soida, johon pääasiassa on vastaillut työntekijämme Mari. Ihmiset ovat lähettäneet muutoksia myös sähköpostilla ja postissakin on niitä tullut. Faksin käyttö näyttää hiipuvan kokonaan.

Kirjoittelin perinteisen joulukirjeen ja saimme sen painatettua ja postiin päivää ennen, kuin oli vielä mahdollisuus lähettää halvemmalla joulumerkillä. Siitä onkin sitten tullut palautteita koko ajan. On ollut mukavaa, kun on tullut puheluita ystäviltä, joita ei ole nähnyt vuosikausiin. Samoin liiketuttavilta on tullut yhteydenottamisia monin eri tavoin. Sähköposti näyttää kasvattavan suosiotaan yhteydenpitovälineenä koko ajan ja onhan se tosi kätevä, nopea ja edullinenkin. Joillakin tuttavilla on Skype tai vastaavia Internet puhelusysteemeitä. Siihen en ole vielä saanut lähdetyksi mukaan.

Kuntoiluasioissa olen käynyt muutaman kerran rankakasalla Madekoskella, jossa on työmaata vielä koko sydän talven ajaksi. Sitten jatkan nuoren metsän harventamista, jota on vielä jäljellä useita hehtaareita. Minulla ei ole omaa maata, mutta tuttavien maita on yllin kyllin, missä saan käydä metsätöissä. Yhtenä päivänä olin myös joulukuusien hakumatkalla LC Oulu/Raatti klubin aktiviteettina. Tulot tästä menevät kaikki hyvän tekeväisyyteen.

Kuntoilu meinaa väkisin hiipua pimeällä, liukkaalla kelillä sekä työkiireiden vuoksi. Ihan harmittaa, kun alkusyksystä hyvään vauhtiin päässyt lenkkeilyyn on tullut taukoa. Pitää Uudelta Vuodelta taas yrittää piristyä. Sopivasta lenkkikaverista on ollut puutetta Oulussa. Se olisi tosi tärkeää tässä asiassa.

Joulun ajan olemme kotona. Meille tulee Eilan tytär Ritva avomiehensä Ollin ja hänen mummonsa kanssa meille joulun viettoon. Eeva käynee Antin kanssa sunnuntai-iltana. Joonaa odottelemme aattona ja joulun seutuun useampaankin kertaan käymään. Lea ja Lasse kävivät Kajaanista jo itsenäisyyspäivän tienoilla. Eilan pojan poika Mikko ja hänen äitinsä Kati tulevat kai myös jouluaattona meille. Kotiseudulla Tuusniemellä aion käydä ennen joulua lauantaina ja sunnuntaina. Äiti jakselee hyvin ja joulukukka on hänelle varattuna. Tänä jouluna onkin hieman erikoisempi kukka, joka on nimeltään Kutsmaania. En ole aikaisemmin kuullutkaan tämän nimisestä kukasta, mutta ihan kauniin ja erikoisenkin näköinen vieminen on.

Vuokranantajamme Tapio Jääskelä kävi tänään pistäytymässä. Toi joulumuistamisen ja auttoi meitä talon lämmön säätelyissä. Kun lämmitämme uunia tahtoo sisälämpö nousta 25 asteeseen, jopa sen yli. Olin jo huolestunut, että energialaskussa tulee nousua, vaikka kaukolämmössä talo onkin.

Kävin puolilta päivin hakemassa Oulun Silmäasemalta käytettyjä silmälaseja suuren laatikollisen. Aion ne toimittaa Tuusniemen reissulla Joensuuhun vietäväksi Karjalan Avun kautta rajan taakse Karjalaan, jossa niillä tuntuu olevan suuri kysyntä. Lionstoiminnassa on meneillään suuri kampanja näönsuojelun hyväksi ja tämä silmälasien keräysasia liittyi siihen. Samalla pyysin myymälän hoitajaa mukaan Lionstoimintaan mukaan. Olen ottanut vastuulleni uuden klubin perustamisen Oulun eteläiselle puolelle Kaakkuriin. Nyt olen kerännyt potentiaalisia nimiä, jotka olisivat tulossa mukaan ja minulla on noin 20 henkilön nimilista, joihin olen ollut myös yhteydessä asian tiimoilta. Viisi henkilöä on jo lupautunut jäseneksi ja jos hyvin käy, niin uusi klubi on toiminnassa jo näiden lumien aikana.