Tiistaiaamuna 4.9

Kävin tämän viikon maanantaina kuntotestissä ODL:n liikuntaklinikalla. Se kuului vielä viime talvikauden maratonkouluun. Juoksumatolla piti juosta itsensä maitohapoille saakka eli niin kauan kuin vain pystyi. Aloitettiin hitaasta vauhdista ja kolmen minuutin välein katsottiin maitohapot ja jatkuvasti seurattiin sykettä. Vauhtia kovennettiin joka pysähdyksen jälkeen ja lopussa piti juosta jo 4,50 minuuttia kilometrin vauhtia. Siitä en pystynyt enää jatkamaan. Kunto oli pysynyt ennallaan verrattuna vuosi sitten tehtyyn testiin. Puolikas maratonin vauhdiksi suositeltiin 2.14 vauhtia ja täysinäinen pitäisi mennä tällä kunnolla reiluun viiteen tuntiin. Myönteistä oli se, että rasvaprosentti oli tippunut yhdellä. Hyvä, että näkyi, sillä olen onnistunut tämän kesän aikana tiputtamaan painoa reilut kolme kiloa. Lupasin käydä lenkillä kolme kertaa viikossa ja pitäisi saada hieman vaihtelua ja joskus juosta kovempaakin. Metsätöissä käyn muutamana iltana viikossa, joten siinä on sitä peruskuntoilua ja mielenvirkistystä muutenkin. Mietiskelin, että kyllä kunnon hoitaminen on tärkeää tälläkin iällä (56 vuotta). Joskus tuntuu, että siihen menee työaikaa eikä millään tahdo malttaa lähteä lenkille. Järki kuitenkin sanoo, että ”menetetty” aika tulee takaisin, kun on ”virtaa” enemmän työssä.

Tänään saimme Iin Yrittäjien lehden Iiläisen valmiiksi ja lähtee jakoon 7000 kpl painoksena. Se on aiheeltaan Iin Wanhan Haminan markkinoista, jotka ovat ensi viikonvaihteessa 8-9.9. Siellä on monenlaista ohjelmaa. Itse aion osallistua reilun 6 km mittaiseen markkinajuoksuun, vaikka jo etukäteen tiedän tulevani viimeisten joukossa, jos ei peräti viimeisenä maaliin. Tuleepahan samalla kuntolenkki.

Tällä viikolla teemme Oulun Yrittää –lehteä, joka on oman yrittäjäyhdistykseni Oulun Yrittäjät ry:n kustantama lehti. Se ilmestyy Forum24 välissä ensi torstaina 13.9 ja painos on peräti 93 000 kpl. Ilmoituksia olisi vielä saatava kovasti kaupaksi ja juttuja tehtyä. Ensi viikonloppukin tulee kulumaan töiden merkeissä rattoisasti. Näin ollen ei ole mahdollisuus osallistua Ruskamaratonin puolikkaalle Levillä.