Sunnuntai-iltana

Nyt on elokuun 19 päivä 2007. Viikonloppu meni nopeasti. Heimon keilaseuran syksyinen viikonloppuviettoilta alkoi perjantaina ja se oli kuten viime syksynäkin Kuusamossa Saapungin Lomamökeillä. Matkasimme Heimon kanssa sinne iltapäivällä ja kun ajattelimme palata aamuvarhain kotiin, niin harmitti jo lähtiessä tuleva lauantai-aamun varhainen ylösnousu. Heimo oli sopinut niin tiuhaan omia valokuvausprojektejaan, joista osa kyllä oli ihan pakollisia, kuten hyvän ystävän häiden kuvaaminen. Lähdimme kuitenkin Kuusamosta jo saman iltana puolen yön jälkeen. Kotona olimme aamuyöllä neljän maissa. Joten minä sainkin sitten nukkua ruhtinaallisesti pitkään, kun Heimo valmistautui aamun ensimmäiseen kuvausreissuun.

Mutta se nukkuminen kyllä sitten kostautui. Yhden aikaan alkoi ystäviemme, Tuulan ja Pertin häät ja minä muka kuvittelin että tässä rauhallista aamua vietetään ja painuin pihalle töihin. Klo 11 sitten muistin että häälahjakin oli ostamatta. Äkkiä käsienpesulle ja autoon. Ostin kaksi isoa muhkeata kylpypyyhettä ja niihin sopivat käsipyyhkeet. Pyyheliinat siksi kun, Tuula kerran mainitsi, että hän ottaa aina ulkomaille vanhan kylpypyyhkeen, jonka voi sitten jättääkin sinne, eikä tarvi raahta takaisin. Pyyhehän vie kuitenkin ison tilan matkalaukussa, vaikkei paljoa painakaan. Muuten hyvä idea. Olen vinkistä ottanut vaarin ja ensimmäisen kerran jätin pyyhkeeni viime talven reissulla Thaimaahan.

Niin kiire tuli, että piti laittautua tamineisiin ja “maalata naama” kymmenessä minuutissa. Se ei kyllä ole mikään uusi ihme. Heimon kanssa olimme sopineet tapaavamme klo 12.30 Zeppeliinissä Kempeleessä. Vähän se myöhästyi – mielestäni se on Heimon tapa, vaikka se muuta väittääkin… Vihkimispaikalle ehdimme kuitenkin ihan ajoissa ja vihkipari oli varannut aurinkoa toimituksen ajaksi, kun se tapahtui ulkosalla. Ukkonen kyllä jyrähteli uhkaavasti ja tummat pilvet sen kun lähestyivät. Olimme Heimon kanssa viimeiset onnittelijat ja silloin alkoi tulla vettä. Hyvin ajoitettu tilaus. Juhlat jatkuivat ja Heimon piti kiirehtiä Kuivaniemelle yrittäjätapaamiseen ja samalla sinne kuvaamaan. Minulle jäi sitten hääparin häävalssin kuvaus, jonka jälkeen ehdin tunniksi kotiin, vaihdoin vaatteet ja lähdin myös Kuivaniemelle sopivasti ehdin ennen tanssien alkua. Siellä sitten pari tuntia tanssimme ja seurustelimme tuttujen kanssa.

Sunnuntaipäivä menikin sitten leppoisemmissa merkeissä. Pitkästä aikaa olin hyvissä ajoin saanut Paltamon puhelinhakemiston valmiiksi taitettua, ilmoitukset paikoilleen, numerot juoksutettua jne – viimeistelyä vaille valmiiksi. Hiukan jäi sunnuntaillekin töitä sekä maanantai-aamulle. Mutta perin outoa kun ei ole tarvinnut koko viikonloppua viettää tietokoneen ääressä. Tosin viikolla kyllä työpäivät vai (pitäisikö sanoa että työyöt) vierähtivät usein aamupuolelle yötä.

Aina tällaisen prokjektin jälkeen vietän pari päivää vapaata ja kun uusi työ alkaa, se tuntuu aina mukavalta aloittaa. Nyt, kun aamulla lähetän Paltamon hakemiston painoon, ajattelin käydä museossa ja pihalla odottaa (kuten on koko kesän odotellut) oma projektinsa. Nyt on mukavampi, kun ovat ilmat viilenneet, tehdä niitä puutarhatöitäkin. Kuulostaa vettä satavan nyt yöllä. Kello on kohta 24, joten lienee aika lopettaa vikonlopun muistelot ja painua pehkuihin.